Foradia subscriutegrat

Ivan “hem fet fora a Rita Barberà; a Fabra, que ha dimitit…”

El Poble és Savi: Aquesta nova entrega volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi dels resultats electorals • Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà. Parlem amb Ivan.

Els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques celebrades el 24 de maig han significat un canvi significatiu en les relacions de poder entre els partits polítics i les institucions públiques. El PP, encara que ha obtingut la majoria de vots, ha perdut al voltant de 2’5 milions de vots i molt de poder i el PSOE més de 0’5 milions.

Per altra banda les noves forces polítiques han irromput amb força: Ciutadans i Podemos seran la clau de govern de moltes comunitats. Les candidatures d’unitat popular (noves formacions polítiques caracteritzades per, a més de la unió de diferents forces polítiques, la participació ciutadana i els requisits del que s’anomena la nova política) han sigut la sorpresa electoral en molts municipis, principalment els grans i mitjans.

Amb aquest panorama podem dir que s’ha tabalejat l’escenari polític i que en els pròxims mesos, d’ací a les eleccions generals de novembre, aniran sortint sorpreses i novetats. Amb una pluralitat representativa mai vista en la democràcia espanyola, primerament veurem com es van materialitzant els diferents pactes polítics, tant de les comunitats com dels municipis. En segon lloc comprovarem si les noves forces polítiques estan disposades i tenen la capacitat de cristal·litzar una altra forma de fer política.

Aquesta quinzena volem parlar de totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi. Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà.

ivan el poble es savi acoi

Ivan parla per El Poble és Savi dels resultats electorals./lesmuntanyes.com

Ivan es dirigeix al mercat de Batoi a comprar un poc de fruita fresca:crec que és bo el fet de comprar en el petit comerç i no en les grans multinacionals”. A més d’ajudar als autònoms i petits empresaris, es contribueix al repartiment de la riquesa i a la igualtat econòmica i social.

Ivan està prou entusiasmat amb els resultats electorals, per la baixada dels partits minoritaris que ens han portat a la situació d’emergència social en la qual estem i per la irrupció de les noves formacions. Els majors èxits han estat en Madrid i en Barcelona, però en general hi ha hagut un canvi polític extraordinari”. Això demostra, segons Ivan, que la gent està més conscienciada de la necessitat de fer fora als corruptes i donar l’oportunitat de governar a altres formacions polítiques.

Segons Ivan estem en el començ d’un canvi més ample:en Grècia van tardar al voltant de 10 anys en canviar de polítiques. Però jo crec que ací estem anant més apresa, i això és molt positiu”.

En Alcoi ha sigut també un èxit, el PP ha caigut, encara que ciutadans està fent el seu recanvi. A més, destaca la irrupció amb força de la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi.

En la Comunitat Valenciana el canvi ha sigut també significatiu: hem fet fora a Rita Barberà; a Fabra, que ha dimitit…”. Mònica Oltra seria la persona amb possibilitats que li agradaria a Ivan veure com a pròxima presidenta de la Comunitat (li agrada també Antonio Montiel, però considera que no té la força electoral suficient per a governar).

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *