foradia subscriutegrat

La Diputació d’Alacant elabora un documental sobre les festes d’Alcoi

· Una de les seues peculiaritats és la d'incloure els preparatius de la celebració, endinsant-se en cada detall que hi ha darrere de cada acte · El treball s'ha dut a terme amb meticulositat amb l'objectiu de donar compte de tradició, cultura i història

L’Auditori de la Diputació d’Alacant ha acollit la presentació d’un documental sobre les festes de Moros i Cristians d’Alcoi inclòs en la sèrie ‘Alacant, festa a festa’. Sota el títol ‘L’Origen’, i amb una durada de 47 minuts, la cinta recull els aspectes més significatius i singulars d’aquestes celebracions declarades d’Interés Turístic Internacional.

La seua projecció ha reunit multitud de persones. Entre altres autoritats, a l’acte ha destacat la presència del vicepresident de la Diputació d’Alacant i diputat de medi ambient, Javier Sendra, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, entre altres autoritats.

‘L’Origen’ s’ha dut a terme utilitzant deu cambres d’HD i 4K, amb enregistrament d’última tecnologia, tant en vídeo com en àudio. El document, després d’un muntatge que ha durat sis mesos, recull tots els detalls dels escenaris naturals de la festa. 

Una de les seues peculiaritats és la d’incloure els preparatius de la celebració, endinsant-se en cada detall que hi ha darrere de cada acte, la preparació detallada dels elements que, en el seu conjunt, retrotrauen a una època històrica única i irrepetible.

I és que les d’Alcoi són les festes més emblemàtiques de Moros i Cristians. Per això, el treball s’ha dut a terme amb meticulositat amb l’objectiu de donar compte de tradició, cultura i història. El documental té versions en castellà, valencià i anglés, configurant una carta de presentació i difusió per a reforçar el paper de les festes a la província com a element de competitivitat turística.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *