foradia subscriutegrat

La Diputació d’Alacant vol crear un espai de treball per als pressupostos 2021

En aquesta aposta pel diàleg i el consens participaran tots els grups polítics per a poder arribar a acords per a fer front a la crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat la Covid-19

La Diputació d’Alacant vol crear un espai de treball en el qual participaran tots els grups polítics de la institució amb l’objectiu d’elaborar els pressupostos de 2021, que pretenen impulsar inversions i polítiques que estiguen consensuades que puguen fer front als reptes que ens ha deixat la pandèmia, i poder pal·liar la crisi sanitària, econòmica i social.

Aquesta proposta ha sigut plantejada pel grup Socialista, i comptat amb el suport de les formacions que conformen el govern de la diputació, PP i C’s, i amb el grup Compromís.

Als últims mesos ja s’han aprovat, per unanimitat, catorze modificacions pressupostàries amb un valor de 33 milions d’euros, amb el propòsit de conciliar el pressupost de la Diputació amb les exigències que ens ha dut la pandèmia.

El portaveu del grup socialista en la Diputació, Toni Francés, ha destacat que aquesta mesura demostra “la capacitat que els diferents grups polítics hem demostrat per a situar els interessos de la província, els seus municipis, i els diferents sectors, per damunt dels interessos partidistes“.

A més, el socialista, ha volgut insistir en el fet que la pandèmia “ens obliga a treballar amb una nova mirada els pressupostos de 2021, que hauran de ser, possiblement els més empàtics de la seua història“.

El portaveu popular, Eduardo Dolón, ha assenyalat que: “els ciutadans ens demanen que donem exemple en aquesta direcció“, i ha recordat que en aquesta legislatura el govern, “ha mostrat la seua predisposició a buscar espais de diàleg i consens amb l’oposició“, i que “així ho demostra l’aprovació per unanimitat de 6 milions d’euros per a gasto social per a ajuntaments i altres 6 milions per a pimes i autònoms davant la crisi del coronavirus“.

Javier Gutiérrez, portaveu de C’s, ha recolzat la proposta socialista i s’ha compromés “a començar a treballar d’immediat amb la resta de grups per a elaborar uns pressupostos a l’altura d’aquest moment, que no deixen enrere a cap municipi, col·lectiu o ciutadà“.

Un altre dels partits que ha donat suport a aquesta iniciativa ha sigut Compromís, i el seu portaveu, Gerard Fullana, ha indicat que: “és lògic que s’establisca un diàleg entre tots els grups per a l’elaboració del pressupost“.

L’equip de govern provincial ha responsabilitzat al govern d’Espanya de la infrafinanciació de la Diputació d’Alacant, cosa que impedeix utilitzar els seus propis recursos per tal de fer front als seus compromisos amb els municipis.

La Diputació d’Alacant està sofrint un bloqueig per part del Govern que, per un costat, no ens permet gastar els nostres estalvis i, per altre costat, no aprova les ajudes de la DANA e impossibilita que nosaltres puguem aprovar les nostres per a complementar-les“, ha explicat el president de la Diputació, Carlos Mazón.

A més a més, el ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat una moció conjunta del Partit Popular i de Ciutadans en la qual s’insta a la Generalitat a realitzar i finançar les proves de detecció de la Covid-19 de forma massiva entre la comunitat educativa amb motiu de l’inici de curs, i que es realitzen de forma contínua i periòdica per a poder evitar contagis.

Segons ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i diputada de Cultura, Julia Parra: “sols així es podrà actuar tan prompte com siga possible i fer als centres escolars estancs al virus. Els ciutadans ens estan demanant que treballem tots a una per a tindre col·legis segurs“.

També es demanarà que el Consell incorpore una infermera o infermer escolar als centres educatius que siguen públics, per tal de garantir l’existència de la matèria de protecció diària per a docents, personal no docent i alumnat.

Aquestes dos mesures han pogut tirar endavant gràcies als vots dels partits que formen el govern, i ha tingut els vots en contra del PSOE i Compromís.

També s’ha aprovat l’expedient per a la contractació de les obres i serveis de manteniment i conservació de la Red Viària Provincial per als anys 2020 i 2021, al qual la Diputació d’Alacant destinarà 4.800.000 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *