lasarga alcoimpuls

La Carrasca demana la paralització d’una pista forestal construint-se a la Font Roja

• La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció denuncia que s'estan realitzant unes obres il·legals en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja. • Segons informen des de l'entitat, les obres, iniciades en febrer, consisteixen en una pista forestal ubicada en una zona protegida

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció denuncia que s’estan realitzant unes obres il·legals en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja. Es tracta de la construcció d’una pista forestal per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Segons informen des de l’entitat, les obres, iniciades en febrer, consisteixen en una pista forestal ubicada en una zona protegida per trobar-se en l’interior del Parc, entre el mas del Canonge i les proximitats de l’Alt del Ginebrar, a la carena de la Serra.

La Carrasca, que compta amb representació en el Consell de Protecció de la Font Roja, alerta que “l’actuació no disposa de la corresponent declaració o estimació d’impacte ambiental, exigida per la legislació vigent (articles 13 i 60 del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc)”. I afegeix que “aquests projectes no han estat sotmesos en cap reunió al criteri i consideració del propi Consell de Protecció (òrgan de participació social del Parc), i que no compten, per tant, amb el seu vistiplau“.

Encara que l’objectiu final i sembla que únic d’aquestes obres es poder fer front amb major facilitat al possible inici i desenvolupament d’un incendi forestal, el grup ecologista defensa que “no tot val en el tema de prevenció d’incendis forestals, i que cal complir estrictament amb la legislació vigent, especialment quan es tracta d’una àrea especialment valuosa, amb mesures de protecció i conservació de caràcter propi“.

A més a més, La Carrasca considera que “aquestes obres no semblen estar coordinades amb els serveis d’extinció d’incendis forestals que, amb els seus mitjans, seran els responsables últims de l’extinció d’un possible focus de foc forestal“.

Per tots aquests motius, demanen la paralització de les obres denunciades fins que es presenten “els projectes concrets, amb totes les validacions, autoritzacions i requisits necessaris, i després d’avaluar de forma adequada la seua necessitat i la funcionalitat real per als serveis d’extinció d’incendis“.

La Carrasca-Ecologistes en Acció demana també un procés de reflexió i anàlisi sobre la manera com es duen a terme les actuacions associades al Pla de Prevenció d’Incendis del Parc Natural, ja que “és preocupant el poc rigor i la falta de control en la seua execució. És el cas, per exemple, de l’execució de l’anomenada ‘faixa auxiliar de tallafocs’ que està creant-se als dos costats de la carretera CV-797 d’accés al santuari de la Font Roja, entre les proximitats de l’encreuament amb la carretera de Sant Antoni i l’encreuament amb la pista de Llacunes, que no compten amb la vigilància i el seguiment que requereix un espai natural protegit tan valuós com la Font Roja“.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *