foradia cdturisme

Compromís i Guanyar demanen responsabilitats sobre els Jutjats d’Alcoi

• El conveni, a més del trasllat dels Jutjats, permetrà al Govern valencià ocupar l’edifici de forma gratuïta durant un any • Compromís i Guanyar recorden que les obres del Jutjat no són de competència municipal i denúncien

Jutjats

Recentment, el Consell ha anunciat l’aprovació del conveni pel qual l’Ajuntament cedeix l’ús de l’edifici de la Mare de Déu als Jutjats d’Alcoi. El conveni, a més del trasllat dels Jutjats, permetrà al Govern valencià ocupar l’edifici de forma gratuïta durant un any. Durant aquest any, la Generalitat intentarà arribar a un acord pel qual els alcoians recuperen els diners invertits (3’5 milions d’euros). En cas de no arribar-se a cap acord, la Generalitat pagarà 32.400 euros anuals a l’Ajuntament d’Alcoi durant màxim 3 anys.

Cal tindre en compte que la utilització de l’edifici de la Mare de Déu requerirà, a banda dels més de 3’5 milions que va costar, una inversió de 30.000 euros.

Un despropòsit des que es va anunciar per part del govern de Sedano i Peralta”

A aquest respecte, la portaveu de Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, ha manifestat que “el canvi d’ubicació és un despropòsit des que es va anunciar per part del govern de Sedano i Peralta: Només cal parlar amb els professionals de la judicatura per comprovar que la millor solució passaria per rehabilitar els actuals jutjats d’Al-Azraq”.

En la mateixa línia, el grup municipal Compromís al·lega que “és un lloguer ridícul per a l’edifici del què parlem. Amb eixes condicions al conveni a la Generalitat no li convindrà mai arribar a un acord definitiu amb l’Ajuntament d’Alcoi, no tindrà ni cap necessitat ni cap pressa, i l’Ajuntament haurà perdut patrimoni i diners, tot a la vegada”.

Guanyar valora el fet de la mateixa manera: “els alcoians i alcoianes perdem, mentre que als causants del despropòsit, Sedano i el seu govern, ni tan sols se’ls demanen responsabilitats

les havia d’haver pagat totalment la Generalitat, com paga els Hospitals i les Escoles [David Abad]

Per aquestes raons, Compromís i Guanyar recorden que les obres del Jutjat no són de competència municipal i denúncien que “les havia d’haver pagat totalment la Generalitat, com paga els Hospitals i les Escoles [David Abad]”. Així les coses, Estefania Blanes sentencia: “els alcoians i alcoianes veiem com ens han desaparegut milions d’euros i ningú ens assegura encara que cobrarem res. Que els causants del desaguisat responguen amb el seu patrimoni personal, i de ben segur que els alcoians no ens sentirem tan estafats com ens sentim ara mateix”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *