lasarga ajualcoitel

Paco Ibáñez encapçala el cartell del Festival Música i Lletra 2019 de Xàtiva

• Constarà de 4 dies amb un total de 8 concerts dels artistes Paco Ibáñez, Mara Aranda, Miquel Gil, Clara Peya, Roger Mas, Carles Pastor i Anari. • “Volem fer un crit d'alerta contra la intolerància, celebrar la diferència, cantar a la diferència i reivindicar el dret a la dissidència"

La quarta edició del Festival Música i Lletra de Xàtiva cançó d’autor constarà de 4 dies (els divendres i dissabtes entre el 3 i l’11 de maig) amb un total de 8 concerts dels artistes Paco Ibáñez, Mara Aranda, Miquel Gil, Clara Peya, Roger Mas, Carles Pastor i Anari.

El cartell ha buscat l’equilibri entre els grans noms de la cançó d’autor (com Paco Ibáñez la basca Anari) i algunes de les noves veus més premiades (com Clara Peya o Carles Pastor) per celebrar la paraula cantada.

El seu conjunt ofereix una gran varietat d’estils dins de la cançó d’autor, de la cançó denúncia clàssica, des del pop que flirteja amb l’electrònica fins al nostre folk més valencià. També s’ha volgut donar veu a artistes de tot l’estat, en diverses llengües, i manté la seua defensa de les dones als escenaris.

A la festa de presentació del festival, que és d’entrada lliure, actuarà també Dani Miquel. La final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautores, per la seua banda, tornarà a repartit 2.700 euros en premis per a autors no editats.

Enguany, el festival vol expressar el seu compromís amb la defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura, amb el lema ‘Jo cante a la diferència’, un vers de la cantautora xilena Violeta Parra. El cartell, per la seua banda, és obra del muralista i il·lustrador establert a València Elías Taño.

El MiL és un festival públic que busca anar més enllà de les institucions, volem que el públic participe de la cultura com a fet transformador, que la música et faça gaudir i pensar”, explica Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva, qui afegeix que “pretendre que la cultura o la música siga neutra és convertir-la en cultura o música d’ascensor, o d’aparador”.

Per a Feliu Ventura, músic i director artístic del festival, sosté que amb el festival “volem fer un crit d’alerta contra la intolerància, celebrar la diferència, cantar a la diferència i reivindicar el dret a la dissidència. Si no ho fem des de la cultura, qui ho farà?”.

Enguany, l’Institut Valencià de la Música s’ha sumat a l’organització d’un festival que, a més, destaca ja a les edicions anteriors per garantir preus populars per al públic, combatre la precarietat del sector amb condicions laborals dignes per a tots els treballadors de la música, promoure joves talents, ser mostra de la música d’autor crítica, i implicar la població en el festival amb el treball de diverses associacions i entitats socials de Xàtiva en tasques del projecte. Per altra banda, aquesta edició, els menors de 12 anys acompanyats tindran entrada gratuïta.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *