foradia subscriutegrat

Jornada per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi, ‘Clar com l’Aigua’

• Diversos experts que exposaran els beneficis de remunicipalitzar el servei públic de l'aigua aportants experiències • Tal com exposen des de l'organització, ara és el moment òptim per a fer el pas, ja que l'any que ve finalitza el contracte de l'Ajuntament amb l'empresa privada

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua ha organitzat la Jornada per la Gestió Pública de l’Aigua ‘Clar com l’Aigua’. Ho fa de la mà de diversos experts que exposaran els beneficis de remunicipalitzar el servei públic de l’aigua aportants experiències de municipis que ho han dut a terme amb èxit.

Tal com exposen des de l’organització, ara és el moment òptim per a fer el pas, ja que l’any que ve finalitza el contracte de l’Ajuntament amb l’empresa privada; per altra banda “cada vegada són més els municipis que, desenganyats de les falses promeses de les empreses privades decideixen remunicipalitzar la gestió dels serveis de subministrament d’aigua i recuperar això el seu control públic“.

L’activitat, oberta a tot el públic, tindrà lloc el dissabte 6 d’abril a la Sala de Graus ‘Roberto García Payá’, de l’edifici Carbonell del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Començarà a les 10.00 h, amb la presentació a càrrec de Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua); tot seguit, es durà a terme la sessió ‘Per què cal recuperar la gestió pública de l’aigua’, de la mà de Luis Babiano, gerent de l’Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS); ha sigut assessor del director general de l’Aigua del Ministeri de Medi Ambient i responsable de l’Àrea de Societat i Territori del Centre de les Noves Tecnologies de l’Aigua.

‘Eficàcia, transparència i participació en la gestió pública de l’aigua de Xàbia’ és el títol de la xarrada que donarà Josep Lluís Henarejos, gerent d’AMJASA (Aguas Municipales de Xàbia, SA). ‘S’escriu aigua, es llig democràcia: la municipalització de l’aigua a Terrassa’ estarà a càrrec de Francisco Rodríguez González, membre de la Taula de l’Aigua de Terrassa. I

Finalment es durà a terme una taula redona amb la presència dels ponents anteriors i amb: Fernando Antón (secretari general del Sector del Cicle de l’Aigua de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO); Pilar Moncho (regidora d’Aigües i Sanejament de l’Ajuntament de Sueca); i representant del Govern municipal d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *