foradia subscriutegrat

Instal·lació de 4 primeres càmeres per registrar el fluix de vehicles d’Alcoi

• El projecte té un cost al voltant dels 40.000 euros. • L'objectiu és la de contar i identificar vehicles en temps real • La informació es guarda a una base de dades municipal.

Instal·lades 4 càmeres a diferents punts de la ciutat per a registrar el fluix dels vehicles de la ciutat. El projecte té un cost al voltant dels 40.000 euros.

L’objectiu és la de contar i identificar vehicles en temps real per a poder conéixer el flux d’entrades i eixides de vehicles de la ciutat.

La informació es guarda a una base de dades municipal virtual que permetrà aplicar mesures per a millorar el trànsit, adaptant-lo a les necessitats de cada hora i estat de manera instantània.

El projecte està emmarcat dins de la Càtedra Smart City que l’Ajuntament d’Alcoi té amb el campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Amb sistema es pretén millorar la mobilitat a Alcoi i es proposa, per exemple, poder en un futur adaptar els semàfors a les necessitats dels ciutadans.

L’alcalde, Toni Francés, explica queles dades ens permetran saber realment de què parlem a Alcoi quan parlem de mobilitat”.

Les càmeres estaran situades en:

  • l’entrada per Alacant,
  • l’accés per Cocentaina (a l’altura de l’edifici Puerta d’Alcoi),
  • la tercera en l’accés pel Rebolcat,
  • en l’accés per Banyeres a l’altura de Aceitunas Serpis.

Totes les dades replegades per les càmeres passaran a la plataforma Big Data municipal, i aquestes dades serviran per a realitzar l’estudi de mobilitat de la ciutat coneixent realment, la quantitat de vehicles, de quin tipus són, les hores puntes, els recorreguts utilitzats…

La informació enregistrada és estadística, afegeix l’Alcalde, “i, evidentment, es garanteix el procediment de protecció de dades que marca la llei”.

Està previst que, pròximament, s’instal·len càmeres també en les principals artèries urbanes. Perquè el projecte pretén conéixer la mobilitat real de la ciutat no només en les entrades i eixides sinó en tot el terme municipal.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *