foradia subscriutegrat

Gandia sensibilitza a la població jove sobre el valor del patrimoni públic

• Gandia continua realitzant campanyes de pautes de comportament responsables i cíviques cap al mobiliari urbà i la cura dels parcs i jardins • "Agredint el mobiliari urbà s’està fent mal també a les butxaques de la ciutadania"

Gandia continua realitzant campanyes de pautes de comportament responsables i cíviques cap al mobiliari urbà i la cura dels parcs i jardins. I és que l’immobiliari de Gandia ha patit durant els últims anys molts desperfectes per part de gent que no té cap consciència del patrimoni públic. Aquests desperfectes suposen a l’Ajuntament un esforç econòmic de més de dos milions d’euros anuals en reposició de papereres trencades, bancs, fonts, lluminàries, contenidors, etc.

Per això, des dels departaments de Gestió Responsable del Territori i Serveis Bàsics a la Ciutadania volen incidir en la població sobre la importància i el cost per a l’Ajuntament i el veïnat de reparar les destrosses al mobiliari urbà, jocs infantils, parcs i jardins, etc.

En aquesta ocasió s’han dut a terme accions divulgatives dirigides a la població infantil. Per una banda, s’ha penjat cartelleria en diferents punts de la ciutat transmetent, mitjançant dibuixos infantils, pautes de comportament. I també s’han editat els quaderns ‘Aprén pintant pautes de comportament’ per a l’alumnat de primer i segon de primària de tots els centres educatius de la ciutat.

És una iniciativa molt encertada, amb criptogrames molt ben aconseguits. Una manera de despertar consciències, educant. I d’explicar, per exemple, que agredint el mobiliari urbà s’està fent mal també a les butxaques de la ciutadania. Una paperera pot valdre entre 300 i 400 €. Un banc 500/600 €. Un contenidor 750 €… Són exemples perquè ens fem una idea del que costa anualment la reposició d’aquests elements”, han explicat els regidors Xavier Ródenas i Miguel Ángel Picornell.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *