foradia ivace

Una ruta subterrània per descobrir l’Ontinyent de l’Edat Mitjana

• La ruta recorrerà el tram de 'La Barbaca', una galeria sobre la qual s’assenten les places del municipi: la de Baix, la Major i de la Coronació. • Aquesta ruta permetrà saber més sobre la construcció ubicada baix el ferm del mateix nucli urbà

Ontinyent habilitarà una nova ruta turística que permetrà descobrir ‘l’Ontinyent Subterrani’. Aquesta recorrerà el tram de ‘La Barbaca’, una galeria sobre la qual s’assenten les places de Baix, la Major i de la Coronació.

Aquesta ruta permetrà saber més sobre la construcció ubicada baix el ferm del mateix nucli urbà, així com els seus usos i evolució al llarg del temps. També explicarà el funcionament del sistema hidràulic que feia funcionar diversos molins del terme.

Cal indicar que ‘La Barbacana’ va sorgir a finals de l’Edat Mitjana davant la necessitat de creixement de la ciutat als afores de les muralles de La Vila. Així, es va cobrir inicialment l’antic barranc de Sant Jaume, fent un pas d’aigua mitjançant aquesta llarga estructura arquitectònica, que ha vist traure a la llum un dels seus accessos durant les obres que s’estan executant al Pont Vell.

La ruta es posarà en funcionament pròximament, una vegada acaben les obres del Pont Vell. Com a mesura d’higiene, es lliurarà a les persones participants un mono de protecció, unes botes i una mascareta, tots elements d’un sol ús. La duració estimada del recorregut guiat serà d’una hora.

La visita es lligarà a la del refugi de Tortosa i Delgado, ja que la ruta partirà de l’entrada a ‘La Barbacana’ pel Carreró del Marqués, una entrada a principis de 1938, habilitada durant la Guerra Civil, quan el Consell Municipal va determinar que la galeria s’emprarà com a refugi antiaeri.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *