foradia pressupostparticipatiualcoi

Les Jornades Sociolingüístiques analitzen l’humor en valencià

• Diversos investigadors, professors, humoristes, humoristes i experts han analitzat la situació actual de l'humor en valencià • Han resultat unes jornades lúdiques al mateix temps que reflexives, com no podia ser d’altra manera”, ens comenta Verònica Cantó

L’humor en valencià ha sigut el tema de reflexió de les Jornades Sociolingüístiques d’Alcoi, que, celebrant la XXIV edició, s’han desenvolupat al Campus de la Universitat Politècnica de València. Diversos investigadors, professors, humoristes i experts han analitzat la situació actual de l’humor en valencià, la seua funció didàctica, el seu paper en la normalització lingüística, les seues característiques i els recursos més genuïns.

Parlar d’humor és una cosa seriosa i de l’humor en valencià ho és més. Les Jornades Sociolingüístiques d’enguany han estat dedicades a reflexionar sobre els recursos que tenim per a fer humor en valencià. Ha comptat amb molts convidats i ens han aportat molts punts de vista per a la reflexió i el debat. En resum, han resultat unes jornades lúdiques al mateix temps que reflexives, com no podia ser d’altra manera”, ens comenta Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Entre els ponents han estat presents Marc Giró, col·laborador del programa ‘Està passant’ (TV3), i Maria Juan, actriu i també col·laboradora del programa ‘Assumptes Interns’, han analitzat el tema des de la seua experiència. La pròxima edició del periòdic El Grat oferirà als lectors una entrevista en exclusiva a aquests dos referents de l’humor en valencià.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *