foradia subscriutegrat

El PSOE aposta per la gestió pública de l’aigua d’Alcoi comptant amb un soci tecnològic

• Es crearà una Empresa Pública que “serà l'instrument per recuperar el servei públic de l'aigua a la nostra ciutat una vegada acabe l'actual concessió”. • "Els socialistes entenem que es pot tenir un soci tecnològic que, mitjançant un concurs, ens facilite tots els avanços tecnològic"

En l’any 2020 finalitza el contracte de l’Ajuntament i l’empresa que ha gestionat des de l’any 2000 l’aigua d’Alcoi, Aqualia. En aquest context, i davant l’espenta i activitat de la Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua, des del PSPV-PSOE afirmen que es crearà una Empresa Pública que “serà l’instrument per recuperar el servei públic de l’aigua a la nostra ciutat una vegada acabe l’actual concessió”.

Recentment s’ha celebrat a Alcoi la Jornada ‘Clar com l’Aigua’, on diferents experts i professionals van debatre sobre el model de gestió de l’aigua més convenient. A diferència de les altres opcions que es van posar de manifest a la jornada, com Xàbia o Sueca, “els socialistes entenem que es pot tenir un soci tecnològic que, mitjançant un concurs, ens facilite tots els avanços tecnològics tan necessaris d’una manera més transparents per ser un contracte obert on es puguen demanar distintes ofertes de qualitat i d’alta tecnologia”.

La proposta dels socialistes és la d’un “servei àgil, controlat per un consell d’administració públic on els possibles beneficis d’aquest servei vinguen a reinvertir-se en la millora de la xarxa, als tractaments de la legionel·la, a les noves formes de controls del servei mitjançant la publicitat de la informació i a inversions per millorar la distribució d’aigua. D’aquesta manera evitarem un llarg contracte com l’actual on els darrers anys no s’ha fet cap inversió a la xarxa per no tindre cap recurs econòmic, ja que es va gastar tot el cànon que va pagar l’empresa al començament de la concessió l’any 2000”.

Fins ara les condicions jurídiques per a crear dita empresa pública no s’han donat, però en breu temps ja es donaran totes les condicions exigides per l’administració per constituir-la”. Així i tot, la fórmula jurídica encara està per definir. La idea és que el nou servei “estiga a màxims en l’àmbit tècnic i tecnològic, però que el retorn dels preus ho siga per al mateix servei i els ciutadans”. Amb aquesta Empresa Pública el “control del servei públic de l’aigua d’Alcoi i altres serveis que actualment hi són a mans privades”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *