foradia subscriutegrat

1.300 persones gaudeixen del Poefesta

• Vora 1.300 persones han participat en la celebració de la XV edició del Poefesta, el Festival de Poesia d’Oliva • Es confirma una vegada més la consolidació d’un esdeveniment de referència poètica de la comarca de La Safor

Vora 1.300 persones han participat en la celebració de la XV edició del Poefesta, el Festival de Poesia d’Oliva. Tal com ens comenta Àngels Gregori, poetessa i directora artística de l’esdeveniment, enguany es confirma una vegada més la consolidació d’un esdeveniment de referència poètica de la comarca de La Safor que, any rere any, està atraent cada vegada a més gent de fora.

La primera edició del Festival es va organitzar com un esdeveniment puntual, no hi havia voluntat de convertir-ho en una cita anual, però l’èxit va ser tal que de seguida es va plantejar la possibilitat de donar-li continuïtat.

Així, edició rere edició, s’ha donat forma a “un gran esdeveniment literari de la comarca”. Un dels elements claus del seu èxit és la implicació de la societat: associacions comerciants, col·legis, alumnes i famílies, amants de la cultura i públic general formen part d’ell: “entre tots hem configurat un Festival per a tots”.

Aquesta quinzena edició ha acollit, entre altres, els versos de poetes de gran prestigi com Gerard Quintana, Berta Piñán, Claudio Pozzani, Manuel Rivas Barros, Maria Sevilla i Enric Sòria. La poesia s’ha conjugat amb espectacles com el de Pep Bou, ‘Bambolles de sabó’, un acte d’inauguració que ha omplit el Teatre Olímpia d’Oliva.

Francisco Brines, poeta a qui s’ha dedicat enguany la celebració, ha oferit també els seus versos al públic. Mercè Sampietro i Eduard Iniesta, per la seua banda, han realitzat una dramatització poètica, amb un recull de poesies de poetes com Jaime Gil de Biezma o Andrés Estellés. I l’artista Héctor Alterio ha sigut l’encarregat de posar punt i final al Festival amb el seu espectacle dedicat als versos de León Felipe.

Amb tot això conclou una edició més d’un festival, que recentment ha sigut reconegut amb els Premis de Foment Lector per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. I és que, tal com ens comenta Àngels, la poesia no és un gènere literari que compte amb grans sectors socials de lectors, però quan es posa en escena, i si a més es fa amb un bon cartell, acompanyat de música i espectacles, és una gran oportunitat per a fomentar-la entre el públic.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *