foradia pressupostparticipatiualcoi

El Corredor Mediterrani centra el debat de les ‘Converses 2019’

• El Corredor Mediterrani, per tot el que representa, està suscitant molt d’interés a nivell internacional. I el cas és que si “si no el fem nosaltres, ens el faran” • Les Converses han mostrat enguany una vegada més el seu compromís amb la cultura de l’entorn. En aquesta ocasió, amb l’exposició d’Antoni Miró ‘L’hospital Sueco-Norueg d’Alcoi’

‘El Corredor Mediterrani, la via augusta del segle XXI’ ha sigut el títol de les ‘Converses 2019’, que, com ja és tradició, han tingut lloc a Bellreguard. Enguany, han comptat amb l’anàlisi de Josep Vicent Boira, comissionat del Govern Espanyol, Miquel Todolí, president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de La Safor, i Nèstor Novell, professor d’Economia i gran coneixedor del nostre territori i les seues necessitats.

El Corredor Mediterrani constitueix una infraestructura fonamental per a la xarxa de comunicacions, no a soles del País Valencià i totes les seues comarques, sinó també per a la península Ibèrica i totes les seues connexions geogràfiques.

De fet, tal com ens comenta Joan Arnau, candidat a l’alcaldia del municipi pel PSPV-PSOE, la construcció del Corredor Mediterrani, per tot el que representa, està suscitant molt d’interés a nivell internacional. Un dels països que més interés estan mostrant és Xina. I el cas és que si “si no fem nosaltres el Corredor, ens el faran”, amb totes les conseqüències de no ser titulars d’una infraestructura d’un valor ingent.

A la necessitat de la construcció del Corredor cal afegir també la de connectar comunicativament els pobles i municipis intermedis. I ací juga un paper clau la xarxa de rodalies, necessària també de desenvolupar.
Tal com afirma Joan Arnau, aquestes idees els valencians les tenen clares, però ni el Govern central ni la Generalitat dirigida pel Partit Popular han donat facilitats per a dur-les a terme durant les últimes dècades. Per això, per a avançar en el seu desenvolupament, Arnau reivindica la reedició del Govern del Botànic, a nivell autonòmic, i un Govern socialista a nivell estatal.

Per altra banda, les Converses han mostrat enguany una vegada més el seu compromís amb la cultura de l’entorn. En aquesta ocasió, amb la inauguració de l’exposició d’Antoni Miró ‘L’hospital Sueco-Norueg d’Alcoi’, que estarà oberta al públic fins a principis de maig, “temps durant el qual esperem que vinga molta gent a conéixer-la”.

L’acte ha estat amenitzat pel cantautor Pau Alabajos, que ha presentat el disc ‘Pintura Musicada’, un treball que han dut a terme nou dels millors artistes musicals de l’escenari valencià, amb motiu de l’exposició ‘Antoni Miró a la Base’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *