foradia subscriutegrat

La proposta de fer a Antoni Miró Fill Predilecte i tindre la Medalla d’Or d’Alcoi continua endavant

El dia 2 d'agost es publicaran els models perquè particulars o entitat que vulguen puguen adherir-se a aquesta proposta que va anunciar l'alcalde alcoià, Toni Francés

L’Ajuntament d’Alcoi publicarà el dia 2 d’agost els models perquè entitats o particulars que ho desitgen puguen adherir-se a la proposta que va anunciar l’alcalde de la ciutat, Toni Francés per a concedir les distincions de Medalla d’Or i títol de Fill Predilecte al pintor i escultor alcoià Antoni Miró.

Aquest document es podrà veure en aquest enllaç, i el termini per a presentar les adhesions estarà obert fins al dia 5 de setembre. Les entitats interessades hauran de presentar el document de manera telemàtica, a través de la seu electrònica municipal. Per això hi hauran de seleccionar “Tots els tràmits” i dins de l’apartat “àmbit” hauran de triar “Educació, Cultura, Oci i Esports” i marcar la secció “Concessió d’honors i distincions”.

Pel que fa als particulars podran seguir el mateix procediment, però comptaran amb l’opció d’enviar el document emplenat i signat per correu electrònic a l’adreça protocol@alcoi.org o entregar-ho presencialment en la recepció de l’IVAM CADA Alcoi.

El que pretén fer el govern local és portar a la Comissió de Serveis la ponència en la qual s’argumenta el perquè d’aquests reconeixements. Quan finalitze el període de presentar les adhesions s’afegiran a la ponència, que la llegirà l’alcalde en el Ple Municipal que tindrà lloc en el mes de setembre.

Altres de les personalitats que han rebut la Medalla d’Or han sigut Camilo Sesto, Ricardo Senabre, Isabel-Clara Simó, Juan Gil Albert, Ovidi Montllor, Amando Blanquer, o Ramón Castañer, o a entitats, a títol col·lectiu, com la Universitat Politècnica de València, l’Assemblea Local de la Creu Roja, o el Cos de Bombers d’Alcoi, i recentment al Círculo Industrial, entre molts altres.

Toni Miró naix a Alcoi en 1944. Viu i treballa en el Mas Sopalmo. En 1960 rep el primer premi de pintura de l’Ajuntament d’Alcoi. Al gener de 1965, realitza la seua primera exposició individual i funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en 1972 el “Gruppo Denunzia” en Brescia (Itàlia). Són nombroses les seues exposicions dins i fora del nostre país, així com els premis i esments que se li han concedit. Membre de diverses acadèmies internacionals.

En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d’iniciatives, des de les directament artístiques, on manifesta la seua eficaç dedicació a cadascun dels procediments característics de les arts plàstiques, fins a la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

Cal destacar així mateix la creació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, duta a terme per la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *