foradia subscriutegrat

Somriures demana que els partits integren les seues reivindicacions als programes electorals

• Una proposta perquè “els i les joves amb diversitat funcional puguen tenir una vida autònoma, independent, digna i feliç”. • “No mereixen que la societat els falle, mereixen comptar amb aquelles infraestructures, professionals i recursos necessaris"

L’associació comarcal Somriures ha presentat una proposta perquè “els i les joves amb diversitat funcional puguen tenir una vida autònoma, independent, digna i feliç”.

Es tracta del ‘Projecte de Centre de Referència Comarcal’, que encara no està definit en la seua totalitat però sí que constitueix una necessitat prioritària per a les famílies, per la qual cosa demanen que els polítics adquirisquen un compromís, concretat als seus programes electorals, real de dur-lo a terme.

Segons informa l’associació, el projecte es fonamenta en quatre pilars bàsics per a la vida: la possibilitat d’accedir a una casa-llar, la possibilitat de realitzar teràpies que milloren o, almenys, facen que no empitjore el seu estat de salut; un espai labora-ocupacional que els done oportunitats de treball i ocupació; i un espai adequat per a les relacions i l’oci, amb interacció amb els qui són iguals però també amb la resta de la societat.

Aquest és per a les famílies de Somriuresun projecte il·lusionant, és part de la solució a les nostres angoixes i incerteses per no saber quin serà el futur dels nostres fills i les nostres filles quan acaben l’etapa escolar als 21 anys i deixen els centres educatius on encara estan atesos”.

Tal com afirmen des de Somriuresno mereixen que la societat els falle, mereixen comptar amb aquelles infraestructures, professionals i recursos necessaris perquè tinguen una continuïtat en el seu projecte de connexió vital com té qualsevol altre jove de la seua edat sense diversitat funcional”.

L’acte de presentació ha tingut lloc davant d’un centenar de persones, més de 40 famílies usuàries i més de 30 representants polítics de les comarques de L’Alcoià i El Comtat de totes les formacions polítiques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *