foradia barnasants

Un 38’7 % de valencianes i valencians indecisos a dues setmanes de les eleccions

• Les previsions polítiques, segons les xifres màximes del CIS, apunten que el PSOE de Ximo Puig seria el partit que més vots obtindria, amb 36 escons, 13 més que en 2015 • Aquestes dades no són més que indicadors de tendències. Poden passar moltes coses en una campanya en la qual destaca el percentatge de gent indecisa

Arranca oficialment la campanya electoral. Els partits polítics van donar el tret d’eixida de les seues campanyes de manera oficial el primer minut del dia que marca la llei: a les 00:01 del divendres 12 d’abril.

Les previsions polítiques, segons les xifres màximes del CIS, apunten que el PSOE de Ximo Puig seria el partit que més vots obtindria, amb 36 escons, 13 més que en 2015. La qual cosa donaria la possibilitat de reeditar el Pacte del Botànic amb Compromís, que aconseguiria 18 diputats, un menys que en 2015.

És possible que Unidas Podem – Esquerra Unida afegira més pes al Pacte del Botànic si finalment formara part d’ell, amb els seus hipotètics 8 diputats (5 menys del que va obtenir Podem sense Esquerra Unida (que no va arribar a tindre representació) en 2015).

Ciudadanos aconseguiria sumar 6 escons més que en 2015, un total de 19. Per la seua banda, la ultradreta de Vox irrompria en les Corts amb 6 diputats. Aquests dos fets, en bona mesura, afectarien el Partit Popular, que perdria 12 dels diputats que va obtenir en 2015, quedant-se en 19.

Però aquestes dades no són més que indicadors de tendències. Poden passar moltes coses en una campanya en la qual destaca el percentatge de gent que sí que votarà (el 11’9% probablement no ho farà) i que encara no ha decidit a quin partit: un 38’7% de les valencianes i els valencians.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *