foradia barnasants

El suport de la continuïtat del Botànic

columna per Javier Llopis

L’avançament de les eleccions autonòmiques, permet als comicis alcoians encarar-se amb un futur clar: a València continuarà manant el Pacte del Botànic, integrat per una coalició d’esquerres formada per PSOE, Compromís i Podemos, presidida pel socialista Ximo Puig.

La continuïtat d’aquest govern progressista és important per a una ciutat, Alcoi, que al llarg de la passada legislatura va veure com la fluïdesa s’instal·lava en les seues relacions amb la Generalitat, trencant-se així dècades d’enfrontaments, que van afectar tant els ajuntaments populars com als socialistes i que van suposar l’estancament de grans infraestructures per a la ciutat.

L’entesa entre Toni Francés i Ximo Puig ha fet possible un dels principals assoliments d’aquesta legislatura: la reobertura del CADA, que ha convertit a Alcoi en una plaça cultural de primer ordre. Projectes estrela per al futur, com el de la recuperació de l’Illa de Rodes, passen també per aconseguir el suport del nou govern autonòmic.

La confiança en la col·laboració del futur Consell és una altra de les raons que pot fomentar el vot al PSOE i als partits d’esquerra. El paper de l’administració autonòmica és una de les claus de desenvolupament local, tant per al bo com per al dolent.

Font: Javier Llopis./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *