foradia subscriutegrat

III Jornada d’Internacionalització Empresarial IMEX-Alcoi, 25 d’abril

• Durant la jornada els empreses poden mantindre contactes entre països importadors, administracions i entitats bancàries • "Aquest esdeveniment és una gran ocasió perquè l'empresariat conega les eines financeres i de gestió de les quals disposen per a eixir a l'exterior"

La Cambra de Comerç d’Alcoi, l’Ajuntament d’Alcoi i Moneda Única, han organitzat la tercera Jornada d’Internacionalització Empresarial IMEX-Alcoi, que es dedicarà a mostrar les eines necessàries perquè les empreses industrials de les comarques puguen aconseguir l’èxit en la seua eixida a l’exterior.

La jornada es desenvoluparà el pròxim 25 d’abril a la sala Àgora. Estarà composta per tres taules redones i una experiència de networking entre empreses i entitats en matèria d’internacionalització.

Durant la jornada, els empresaris poden mantenir reunions personals amb responsables de bancs (Santander i Caixa Popular) i administracions responsables de la internacionalització, com l’IVACE Internacional. També COFIDES i empreses experimentades en l’exportació de logística com DHL o consultories com el Grup Juárez o la Mancomunitat de l’Alcoià-el Comtat. Així com amb tècnics de les ambaixades i entitats importadores de 9 països d’Europa i Amèrica principalment, França, Itàlia, Portugal, Bulgària, el Brasil, Colòmbia, Xile, el Perú i Mèxic.

Les taules de debat, per la seua banda, estaran dedicades al tèxtil, al plàstic i a les eines per a la internacionalització de les empreses en l’eix industrial. Les tres comptaran amb empresaris, experts, administracions i consultories especialitzades en internacionalització i les eines més actualitzades per a aconseguir la presència de les signatures industrials de les comarques en l’exterior.

Ho han explicat públicament el president de Cambra Alcoi, Pau de Gracia, l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, i el responsable d’IMEX, José Terreros. De Gràcia ha insistit en el caràcter territorial de l’esdeveniment, ja que estan convidades totes les empreses de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, “unes comarques unides empresarialment i que col·laboren estretament des de la Plataforma de la reindustrialització”. De fet, en les sessions estaran presents responsables de les patronals FEDAC, IBIAE i COEVAL, a més dels instituts tecnològics del Tèxtil i el Plàstic.

De Gracia ha incidit en l’esforç que la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis està realitzant en pro de la internacionalització de les empreses de la zona: “és un dels objectius que em vaig marcar fa ara un any, quan vaig accedir al càrrec. Tenim l’obligació d’acompanyar a les empreses en el seu afany per exportar i internacionalitzar-se. Aquest esdeveniment és una gran ocasió perquè l’empresariat conega les eines financeres i de gestió de les quals disposen per a eixir a l’exterior. Bé siga amb l’Administració o amb les entitats bancàries. En la Cambra estem disposats a ajudar en allò que siga necessari, i convidem a totes les empreses a participar d’ella”.

Pel que respecta a l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en la necessitat d’establir ponts de col·laboració entre patronals, cambres, empreses privades i Administració per a aconseguir interpretar el panorama i la situació política i econòmica global: “aquesta jornada pot servir per a això. Des de l’Ajuntament som conscients de la importància de la internacionalització, i des de 2012 treballem en això amb un pla específic pactat amb l’empresariat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *