foradia subscriutegrat

Guanyar insta a estudiar i ampliar la delimitació de la protecció del Molinar

• Delimitació del perímetre de protecció del Molinar està en procés d’estudi • Que l'Ajuntament encarregue un estudi econòmic.

La delimitació del perímetre de protecció del Molinar està en procés d’estudi per a la seua modificació i ampliació. L’objectiu és assegurar la protecció i sostenibilitat futura de l’Aqüífer del Molinar, que és el que subministra la major part de l’aigua que bevem els alcoians.

En concret, segons informen des de Guanyar Alcoi, està plantejant-se:

  • la possible incorporació del sector La Canyada com a sol d’especial protecció;
  • la concreció de la possible existència d’engolidors al Barranc del Regall, de vital importància per preservar la qualitat de les aigües subterrànies;
  • la necessitat d’evitar que qualsevol vessament procedent de la pretesa zona industrial (polígon de La Canal), bé siga per causes accidentals o per desbordaments deguts a precipitacions excepcionals, arribe a àrees permeables dels barrancs del Regall i de La Batalla;
  • la recomanació d’instal·lar un dispositiu de vigilància i control de les aigües subterrànies que permeta conèixer i garantir la qualitat del recurs, al mateix temps que confirme de forma fefaent els estudis realitzats i la idoneïtat de les decisions adoptades.

En aquesta línia, des del Grup Municipal Guanyar Alcoi, es va presentar un prec el passat dilluns 30 de gener al Plenari, que va ser acceptat pel Govern, per tal que l’Ajuntament encarregue un estudi econòmic sobre el cost que suposaria fer la nova proposta d’estudi de delimitació del perímetre de protecció amb el compromís de poder disposar d’aquest estudi econòmic en un termini de 6 mesos.

La protecció d’aquesta zona d’especial sensibilitat medi ambiental és responsabilitat de tots. Hem de protegir un dels béns més apreciats que tenim a Alcoi i que necessitem tots per viure, l’aigua. Hem de ser conscients del privilegi que suposa tenir aquest aqüífer a Alcoi i tenim l’obligació de cuidar-lo i protegir-lo“, assenyala el regidor de Guanyar Alcoi Aleixandre Sanfrancisco.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *