foradia ivace

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ja és d’Interés Turístic Internacional

• Aquest és un títol honorífic reconeix l'impacte i rellevància de l'esdeveniment més enllà de la Comunitat Valenciana i del territori nacional. • “Les nostres festes i tradicions són els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana"

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha estat declarada d’Interés Turístic Internacional per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Aquest és un títol honorífic reconeix l’impacte i rellevància de l’esdeveniment més enllà de la Comunitat Valenciana i del territori nacional.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat que “les nostres festes i tradicions són els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana que hem de posar en valor perquè ens ajuden a posicionar-nos com un mercat atractiu, amb opcions molt diverses per a atraure visitants”. I en aquest sentit, aquesta declaració “posa de rellevància les nostres tradicions com a experiències úniques per al visitant”.

I és que la Fira de Tots Sants de Cocentaina, que se celebra anualment entorn de l’1 de novembre, és una de les mostres vives més antigues de la història de la vila de Cocentaina, que enguany celebrarà la seua 673 edició.

El significat mercantil, que és l’origen de la Fira, ha crescut amb el pas del temps, trobant-se els tres sectors econòmics representats: la tradició ramadera, el turisme i la realització d’actes lúdics i culturals.

Colomer convida a tota la gent a visitar la Fira, subratllant que “venir a conéixer les diferents formes de celebració i preservació de les nostres tradicions és sens dubte una experiència única que podem oferir als diferents mercats nacionals i internacionals, una oportunitat per a experimentar la nostra forma de vida i hospitalitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *