foradia camaraalcoi

Carlos Merchán ha trencat amb èxit l’estil bàsic de la cartelleria festiva alcoiana

• La seua imatge transmet la força, no a soles de les festes, sinó de tot el fet històric alcoià. • “Tinc un nivell d’exigència molt elevat, mai estic satisfet del tot, però en general veig que ha agradat molt"

Carlos Merchán, natural de Salamanca i veí d’Alcoi des de fa 19 anys, és l’autor del cartell de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, que llueix a la façana de l’Ajuntament des del dia 1 d’abril.

Com a professional de l’art, llicenciat en Belles Arts i titulat com a professor de Dibuix i Pintura, ha volgut trencar l’esquema bàsic del Cartell clàssic alcoià. Per a fer-ho ha optat per adaptar el seu estil artístic a la idiosincràsia festera municipal. Així, el cartell té com a motiu principal i quasi únic un genet cavalcant apassionat, cridant amb força i amb el puny tancat expressant potència i tensió. Aquests elements en el seu conjunt poden connotar la gran emoció que sent el poble d’Alcoi de viure les seues festes. Compost tot a blanc i negre, destaca el color roig d’una creu cristiana en el tratge del genet.

Ens comenta que en aquest estil, que considera que ha tingut un punt de risc però també d’originalitat, s’ha sentit còmode: “al final he donat amb una obra trencadora però eficaç”.

Quan li van comunicar que ell seria l’autor va començar a fer un estudi de la cartellera festera alcoiana. A poc a poc va configurar una idea abstracta del que ell voldria representar, una idea que amb el temps ha sigut materialitzada en el paper. El resultat ha sigut una imatge que transmet la força, no a soles de les festes, sinó de tot el fet històric alcoià.

Quan li preguntem per la crítica que ha rebut ens comenta que, a banda d’algunes típiques crítiques inicials del dia de la seua publicació, la recepció per part del poble alcoià ha sigut en general molt bona: “jo tinc un nivell d’exigència molt elevat, mai estic satisfet del tot, però en general veig que ha agradat molt, tot el que em diuen pel carrer són parabens”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *