foradia pressupostparticipatiualcoi

Trinidad Sanchís: “l’Himne d’Alcoi és un cant a l’alegria, a la unitat de la gent”

• L’alcoiana Trinidad Sanchís Picó és l’encarregada de dirigir l’Himne de la festa alcoiana enguany • Per a Trinidad, aquest càrrec representa “clavar-me 'en camisa d’onze vares' perquè no he dirigit mai. Però estic contentíssima i molt agraïda

L’alcoiana Trinidad Sanchís Picó és l’encarregada de dirigir l’Himne de la festa alcoiana enguany. Abans d’ella, només tres dones han dirigit l’Himne alcoià: Pilar Mompó en 1981; Carmina Verdú en 1991; Marisa Blanes en 2007 i Consuelo Colomer en 2008.

Establerta actualment en Mèxic, Trinidad ha tingut una prolífica carrera internacional com a pianista. Ha sigut alumna de Rafael Casasempere, Pilar Mompó (la primera dona que dirigeix l’Himne de festes), Jaime Mas Porcel i Hans Graf.

Ens comenta que quan s’ho van anunciar es va sentir molt feliç de poder exercir un càrrec tan destacat de la festa alcoiana. Es va recordar del seu pare, que també era músic de professió, “m’haguera agradat que estiguera ací este any perquè s’hi haguera posat super feliç, ma mare també, però sobretot molt pare, que era un artista molt entusiasta. Però supose que allà on estiga ell estarà content de veure’m dirigint l’himne que ell tantes vegades havia tocat”.

Per a Trinidad, aquest càrrec representaclavar-me ‘en camisa d’onze vares’ perquè no he dirigit mai. Però estic contentíssima i molt agraïda. Sí que vaig fer una espècie de curs. Ara estic preparant-me perquè encara que parega una cosa molt senzilla, el món de la direcció és meravellós i el més xicotet gest del teu cos provoca molta expressió. És algo que no passa només dirigint, sinó també al dia a dia: la persona que tens al teu front, a banda del que dius, interpreta les expressions que el teu cos fa“.

Pel que fa al seu estil d’interpretació, Trinidad afirma que “ho faré el millor que puga, perquè jo sóc pianista, no sóc directora. Com no és la meua especialitat no puc aportar coses noves, no puc clavar-me més ‘en camisa d’onze vares’. Em limitaré a gaudir el moment, a escoltar i a fer-ho el millor que puga”.

Per a ella, l’Himne d’Alcoi és un cant “a l’alegria, a la unitat de la gent. Eixa apertura de les festes tots la celebrem com un any més d’estar en aquesta vida i d’estar junts amb les persones que més vols. També de gaudir amb gent que no coneixes i que comparteix les festes, és una oportunitat de vida amb majúscules. Per això, l’únic que faré serà viure-ho”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *