foradia cdturisme

Les tropes cristianes alcoianes exhibeixen la seua bravura i sumptuositat

• Modesto Moiña, no exagerava quan va dir que farien “com es feia fa 20 anys, que són coses ‘a lo bèstia'” • Amb la seua entrada a Alcoi, les filaes cristianes han demostrat que estan preparades per a fer-li front a les forces mores

Alcoi gaudeix d’un Dia de les Entrades solejat, dins un ambient de gran expectativa, emoció i ganes de gaudir de la majestuositat de les entrades. El dia ha començat ben prompte, a poc més de les 5 de la matinada, amb La Diana, fent hissar la senyera del Castell de festes. Ha destacat la presència de dones participant, que cada any són més.

A partir de les 10:30, un ample públic, possiblement el més multitudinari de la història de les festes, ha pogut ser testimoni de com les forces cristianes baixaven, envalentides, dispostes a defendre la seua ciutat. Han estat encapçalats pel seu capità, Juan Enrique Miralles Jordá, i la seua filà Tomasines.

La capitania ha representat l’ordre trinitari, que va nàixer en 1198 i considerada el germen de la Creu Roja. El seu fundador, Juan de Mata, va dedicar la seua vida a salvar els captius cristians de les presons musulmanes.

Després de la capitania, desfilava l’alferesia cristiana, amb la seua filà Muntanyesos. El seu alferes, Modesto Moiña, no exagerava quan va dir que farien “com es feia fa 20 anys, que són coses ‘a lo bèstia’”.

Amb la seua entrada a Alcoi, les filaes cristianes han demostrat que estan preparades per a fer-li front a les forces mores, que, sense cap dubte, entraran aquesta vesprada a la ciutat amb l’objectiu de conquerir-la.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *