foradia ivace

Paco Ibáñez ompli el Gran Teatre de Xàtiva

• Va executar un concert de dues hores i mitja davant d'un públic entregat que va cantar amb ell • El MiL continua celebrant els seus concerts a Xàtiva: divendres 10 de maig, Anari i dissabte Miquel Gil i Mara Aranda

Paco Ibáñez va omplir el Gran Teatre de Xàtiva, dins del Festival Música i Lletra (MiL), aquest dissabte 4 de maig. Va executar un concert de dues hores i mitja davant d’un públic entregat que va cantar amb ell, li va demanar cançons, i el va aplaudir llargament.

El veterà cantautor, pare de múltiples himnes, va tocar en una primera part cançons seues més recents, acompanyat puntualment del reconegut guitarrista Mario Mas. En una segona part va fer gaudir al públic amb tots els seus clàssics, commemorant així el seu històric concert a l’Olímpia de París ara fa 50 anys. El va acompanyar en alguna cançó, l’acordionista Cesar Stroscio que també havia compartit escenari amb ell.

Per altra banda, el MiL continua celebrant els seus concerts a Xàtiva: divendres 10 de maig, el festival celebrarà la seua nit més roquera amb la cantautora degana de la cançó basca Anari, celebrada tant per les seues lletres com per la seua música, i la revelació valenciana d’enguany, el premiat cantautor de la Safor, Carles Pastor.

El dissabte actuaran els referents del folk valencià Miquel Gil i Mara Aranda, en un doble concert (dissabte 11), en el que tots dos presenten disc.

Sota l’atenta mirada de grans i xiquets, també es va celebrar la final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautors i Cantautores, en el que el duo valencià format per Laura Esparza i Carlos Esteban va guanyar el premi ‘Al vent’ a la millor cançó en català. Ho va fer gràcies a la seua cançó ‘Ones’ i al seu estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb guitarra i veu. Els guanyadors tornaran l’any que ve a fer un concert a Xàtiva.

Cal destacar que al certamen d’enguany s’han presentat quasi una trentena de candidats d’arreu de l’Estat i, com l’any passat, ha destacat l’alta presència de joves dones cantautores, i l’alta qualitat de les propostes de molts estils diferents dins de la cançó d’autor.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *