lasarga subscriutegrat

Jordi Pascual: “per molt que ens amenacen i ens porten a judici seguirem fent la nostra feina”

• El periodista alcoià Jordi Pascual Mollá està sent investigat per cobrir l’acte del tall de vies del 21 de febrer a Sant Cugat • "El dret a la informació és bàsic per a la construcció d’una societat democràcia sana com la que volem”.

El periodista alcoià Jordi Pascual Mollá està sent investigat per cobrir l’acte del tall de vies del 21 de febrer a Sant Cugat que va organitzar la societat civil dins del context de mobilitzacions que està experimentant Catalunya i, en concret, en el marc d’una vaga general.

Arran d’aquest acte, són 11 les persones que estan sent investigades per “desordres públics”. Entre elles, algunes que “simplement passaven pel lloc en el moment de la protesta“, i Jordi Pascual, periodista identificat que estava realitzant la seua feina.

El periodista considera que la imputació que se li ha fet és un “atac a la feina que fem els periodistes, al dret a la informació”. Per això demana públicament que “deixen de perseguir als periodistes, per molt que ens amenacen i ens porten a judici seguirem fent la nostra feina, perquè el dret a la informació és bàsic per a la construcció d’una societat democràcia sana com la que volem”.

Avui mateix Jordi Pascual ha declarat en el jutjat d’instrucció número 7 de Rubí, mentre que un centenar de persones es manifestaven reivindicant el dret a la informació lliure i, alguns d’ells, demanant directament la no imputació del periodista.

Segons ens comenta Jordi, en la declaració ha pogut demostrar clarament que durant els fets ell estava realitzant el seu treball, per la qual cosa és probable que la seua investigació no tinga més recorregut. El cas dels manifestants i les altres persones investigades serà diferent, però probablement, al ser contextualitzat dins d’una vaga general, tampoc comportarà repercussions greus.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *