foradia pressupostparticipatiualcoi

‘La Primera Aigua’, exposició artística sobre les ruïnes del Molinar

• El seu autor és l’artista rus Pavel Matveyev, que treballa principalment centrant-se amb llocs abandonats, descuidats, i gairebé oblidats. • Serà avui dijous 9 de maig a les 20:00

La Fundació Mutua Levante inaugura l’exposició ‘La Primera Aigua’, les ruïnes de la vall del Molinar d’Alcoi. Serà avui dijous 9 de maig a les 20:00. El seu autor és l’artista rus Pavel Matveyev, que treballa principalment amb fotografia i so, centrant-se amb llocs abandonats, descuidats, i gairebé oblidats.

Segons comenta el mateix artista, “vaig descobrir la vall del Molinar fora d’Alcoi per casualitat fa uns tres anys. Des d’aleshores, he estat obsessionat per aquest paisatge sorprenent i per l’espectacular exhibició de les seues ruïnes industrials i romàntiques, així que he estat visitant-lo en repetides ocasions“.

La instal·lació comprèn un conjunt de fotografies fetes a la vall que l’artista ha cosit unes amb altres utilitzant bobines de fil. Pavel explica: “quan estic al Molinar, sempre em sorprèn el silenci que regna en aquest lloc. Al Molinar un se n’adona clarament que la vida s’ha esfumat d’aquest paratge. Per això, en aquest projecte, vaig decidir establir una connexió entre el passat, quan el lloc estava ple de vida, i el present. A l’incorporar manualment un fil vermell a les meues fotografies, estic convertint-les en objectes tridimensionals, però també estic establint un vincle físic entre el que donava vida a aquest paratge en el passat (entre altres, la indústria tèxtil) i la seua condició actual”.

L’exposició inclou el so ambiental que l’artista ha gravat al mateix espai, un vídeo filmat i un diari que un jove local va escriure en el moment en què algunes de les fàbriques continuaven funcionant. “Les ruïnes tenen aquesta qualitat especial: quan les mires, quan et trobes físicament davant d’elles, funcionen com a un portal per a la imaginació. Qualsevol pot començar a fantasiejar fàcilment sobre el que eren aquests edificis i quin tipus de vida passava dins i al voltant d’ells. Quan vaig investigar la història de Molinar i les indústries de la zona, em vaig adonar que tot i que l’aspecte arquitectònic de les fàbriques està ben documentat, se sap molt poc de les persones que treballaven allí. Espere que aquest diari puga ajudar a omplir aquest buit”, afegeix Pavel Matveyev.

L’exposició estarà oberta de dilluns a dissabte de 10:00 a 14:00 i de 18:00 a 21:00 i es podrà visitar fins al 8 de juny de 2019.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *