foradia subscriutegrat

Joves arquitectes participants del projecte Europan 15 visiten Oliva

40 joves arquitectes participants del projecte Europan 15 visiten Oliva per conéixer la zona dels Rajolars de la ciutat • Oliva es presenta amb la proposta denominada “Els Rajolars: Regeneració Resilient”

Oliva es presenta amb la proposta denominada “Els Rajolars: Regeneració Resilient”, de regeneració de la vora sud del nucli urbà adequant la seua connectivitat, l’àmbit de la qual abasta una zona de 177.398 m2.

A la visita han participat al voltant de 40 joves arquitectes interessats en el projecte presentat per Oliva dels quals 25 ja s’han inscrit formalment, el que suposa que, en aquestos moments, el d’Oliva és el segon projecte amb més arquitectes interessats a participar de tots els que formen part de l’EUROPAN 15 d’aquesta edició.

Per un nou model de ciutat que aborde reptes futurs, afrontant la planificació territorial i urbanística, propiciant un debat que aporte idees i propostes dels propietaris dels immobles afectats, de la ciutadania, dels agents socials, dels sectors productius i dels especialistes en diferents disciplines, això és, vol sotmetre l’àmbit proposat al debat d’idees innovadores que generen noves dinàmiques urbanístiques possibilistes.

Aquest concurs compromet a l’ajuntament a la contractació posterior de l’equip guanyador, per això, inicialment i a l’espera del seu resultat, proposa la redacció d’un Pla Director de Desenvolupament Urbanístic de la Zona “Els Rajolars”. El seu objectiu principal és ajudar, d’una banda, a joves professionals a desenvolupar les seues idees i a donar-les a conéixer en l’escena europea i internacional.

En aquesta edició es desenvoluparà sota la idea de la ciutat productiva, que inclou conceptes com la ciutat sostenible, l’estalvi de recursos, la nova mobilitat, la posada en valor dels espais naturals. La decisió del concurs està prevista al novembre, i el seu anunci el 2 de desembre de 2019.

L’Ajuntament d’Oliva és membre associat, de la mà amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori com a promotor. EUROPAN és una federació europea d’estructures nacionals que organitzen, bianualment, concursos, per a joves arquitectes (menors de 40 anys), de projectes urbans i arquitectònics seguits per realitzacions o estudis.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *