foradia cdturisme

Cicle de Música Eléctrónica ‘Corrents Alternes’ en L’IVAM CADA d’Alcoi

L'IVAM CADA ALCOI centre cultural multidisciplinari prepara la nova i ambiciosa aposta cultural ‘Corrents Alternes’

L’IVAM CADA Alcoi centre cultural multidisciplinari prepara la nova i ambiciosa aposta cultural. El nou Cicle de Música Eléctrónica ‘Corrents Alternes’ que es durà a terme durant els mesos de maig a juliol de 2019 hi és en marxa.

En aquesta cita s’ha previst una programació al voltat de la música electrònica la qual és la següent,  el divendres 24 maig a les 20h. Jaime L. Pantaleon,  dissabte 29 juny a les  20h. Niebla amb Ignacio Córdoba + Fernando Junquera, i ens avancen que el dissabte 13 juliol a les 20h We are not Brothers. 

El nou espai alcoià dinàmic de creació i promoció de la cultura en la seua més ampli espectre de l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, acollira aquest nou cicle de música electrònica. L’entrada és lliure només limitada a la capacitat de la sala.

Divendres 24 maig, 20 h JAIME L. PANTALEÓN: E.N.T.E. 

“No sé com s’ho fa. O, potser, sí: Abandonant-se a l’arravatament i projectant el so de les seues vísceres. 

L’assumpte és que sempre reconec a l’instant Jaume en les seues inenarrables corregudes sonores, ja estiga indagant terrenys jazz-rock, la lisèrgia metàl·lica, la rumba èbria de fuzz o el bolero amb el pit obert. Puc pràcticament palpar-lo també –ulls tancats, boca oberta, puny enlaire– en aquesta polsant i narcòtica calaverada electrònica en què centrifuga les repeticions cícliques i les vibracions còsmiques d’exploradors teutons com Conrad Schnitzler o Cluster, els orgasmes esotèrics de Mort Garson i els ritmes robustos i amenaçadors d’un Chris Carter o uns Pan Sonic. Per a aquest colp de bresquilla espacial interpretat en directe, d’una tirada, que es retroalimenta amb les imatges de la pel·lícula E.N.T.E., em conta que s’ha inspirat en elements d’aquesta com el brutalisme arquitectònic o l’antipsiquiatria. 

I tant que em quadra; no em costa gens imaginar-me’l durant un dels seus passejos maratonians per Barcelona, mentre observa les finestres cilíndriques d’aquell edifici del carrer València o la caixa toràcica que serveix de façana per al bloc d’oficines mutant Maria Claret. Però és que derives mentals a part, aquest disc es pot ballar amb un delit febril i obcecat.”  Toni L. Querol 

Dissabte 29 juny, 20 h NIEBLA (Ignacio Córdoba + Fernando Junquera) 

Fernando Junquera i Ignacio Córdoba es coneixen des de fa anys, però és el 29 de desembre de 2016 quan, obrint els dos en un concert de Gargara a València, toquen junts per primera vegada una petita i espontània improvisació i s’adonen del potencial d’aquesta suma. Ràpidament, el nom NIEBLA es presenta perfecte per a descriure-la. Una música que es mou lenta, que es filtra pels racons i ho amera tot de confusió. 

FERNANDO JUNQUERA
El guitarrista i compositor Negro és una de les figures imprescindibles de l’underground valencià. En actiu des dels noranta, ha participat en projectes com Balano, Salchicha i Estrategia lo capto! i en solitari com a Negro des del 2001. 

IGNACIO CÓRDOBA
És un músic electrònic madrileny radicat a Copenhaguen (Dinamarca), el so del qual es mou entre les primeres tradicions electròniques a la BBC Radiophonic Workshop o Elianne Radigue, el free jazz o noves tendències com The Caretaker, Oren Ambarchi o Rashad Becker. El seu projecte està en actiu des de 2011 en diverses formacions (del solitari o duo fins al quintet) amb música editada en MAGIA, Dokuro (IT) i Twirly Industries (DK) i concerts per tot Espanya, gires europees per 17 països i una gira al Japó. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *