foradia mediambient

Guanyar proposa crear un operador elèctric municipal per construir un Alcoi sostenible

Pau Gonzàlez assenyala, “La generació d’energia pròpia en permetrà abaratir el rebut de la llum”

Guanyar Alcoi proposara la creació d’un operador elèctric municipal per construir un model energètic sostenible: potenciant l’autoconsum, la generació de proximitat i l’energia renovable.

Impulsarà a l’Ajuntament una empresa pública d’energia, en la mateixa línia que altres administracions locals, com ara Barcelona, Cadis i Pamplona.  Pau Gonzàlez assenyala, “La generació d’energia pròpia en permetrà abaratir el rebut de la llum”.

Aquest greu problema coincideix amb un model d’abastiment privat que prioritza el consum i l’augment del seu preu, per sobre de la sostenibilitat i les necessitats bàsiques de la ciutadania.

Es tractarà d’un instrument de promoció i estímul de la generació energètica local i renovable, tant a nivell d’equipaments municipals com també per a la ciutadania d’Alcoi. El primer pas serà subministrar electricitat a edificis i equipaments municipals de l’Ajuntament d’Alcoi. 

En aquest àmbit: calderes de biomassa als col·legis públics i poliesportius municipals, instal·lació de plaques solars d’autoconsum en edificacions municipals, construcció d’un hort solar en terrenys de propietat municipal i instal·lació de plaques solars tèrmiques per a la producció d’aigua calenta sanitària en edificacions municipals per tal de tendir cap a l’autosuficiència energètica municipal.

Els seus objectius seran: 

  • – Comercialitzar energia renovable certificada amb garantia d’origen 100% renovable. 
  • – Promoure la generació local d’energia renovable amb l’objectiu de reduir les pèrdues energètiques associades al transport i a deixar de dependre de l’oligopoli elèctric. 
  • – Promoure la cultura energètica de la ciutadania per millorar l’eficiència i l’estalvi. 
  • – Situar a la ciutadania al centre de l’acció pública, treballant pel dret a l’energia.
Font: Rdacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *