foradia pressupostparticipatiualcoi

L’equip ECO-Dimoni de l’IES Cotes Baixes viatja a Austràlia

Per a conéixer la carrera de vehicles solars més importants del planeta i per a traçar nous objectius i establir futures col·laboracions

L’equip ECO-Dimoni de l’IES Cotes Baixes ha iniciat nous reptes i ha marcat nous objectius durant el primer trimestre del curs. Fruit del seu afany per créixer i continuar aprenent ha sigut el viatge que els seus integrants han realitzat a Austràlia per a conéixer l’entramat de la carrera de vehicles solars més important del planeta, la “World Solar Challenge”. En aquesta competició, els vehicles són capaços de travessar els 3200 km de carretera que separen les ciutats de Darwin i Adelaida alimentats exclusivament per energia fotovoltaica i a una velocitat pròxima als 90 km/h.

Durant el transcurs d’aquest esdeveniment, els professors de l’IES Cotes Baixes, Juan Antonio Gómez Ferrándiz i Enrique García Ripoll, van poder conéixer de primera mà les característiques d’aquesta prova, els tipus de vehicles participants, les noves tecnologies que s’usen per a la construcció i desenvolupament de la carrera, les complexitats, tant a nivell tecnològic com logístic i organitzatiu, de la seua participació i que han de ser considerades per a afrontar aquest desafiament similar a un París- Dakar. A més, es va poder contactar amb els equips més importants a d’aquesta competició per a futures col·laboracions i intercanvis de coneixements, dues premisses molt importants per a continuar evolucionant i creixent a nivell competitiu i formatiu.

L’experiència viscuda servirà per a reobrir la investigació en mobilitat sostenible impulsada per energia solar accedint als vehicles alimentats per energies renovables més avançats del planeta. També aconseguirà ajudar a desenvolupar iniciatives similars a nivell educatiu a Espanya amb la finalitat de reafirmar-ho com un dels països de major potencial en el camp de l’energia fotovoltaica i contribuir a la reducció dels efectes del canvi climàtic.

D’altra banda, l’equip, dins dels seus intercanvis i activitats, han acudit recentment també a una carrera exhibició dins del projecte acadèmic de la Universitat de Múrcia 17ODSSESIONES. Els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) són els 17 reptes que l’ONU va marcar per a aconseguir un món millor compromisos que aquestes competicions compleixen al peu de la lletra.

En aquest esdeveniment també van participar prototips de la Universitat de Múrcia, la Universitat Politècnica de Cartagena i l’IES Francisco de Goya, amb els quals també es van poder intercanviar projectes i particularitats sobre els vehicles i les competicions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *