foradia subscriutegrat

46.323 electors poden exercir el seu dret al vot en les eleccions europees i municipals a Alcoi

Apartir de les 8 del matí telèfon gratuït 900 750 070 que se suma a l’aplicació per consultar en quin col·legi i mesa s’ha de votar

Preparats els 21 col·legis de la ciutat en els que les alcoianes i alcoians estan cridats a les urnes aquest diumenge 26 de maig de 9h. del matí fins a les 20h de la vesprada. Els col·legis i les 88 meses electorals amb un total de 176 urnes es mantenen igual que en les passades eleccions estatals i autonòmiques del 28 d’abril.

A Alcoi 202 ciutadans més podran exercir el seu dret al vot. En aquestes eleccions també podran participar els estrangers que compleixen una sèrie de requisits, i que han manifestat la seua voluntat de votar.

En concret 46.323 electors podran exercir el seu dret a vot en les properes eleccions municipals i al parlament europeu de diumenge a Alcoi.

Les alcoianes i alcoians a més d’elegir els seus representants europeus, 54 diputats que s’elegeixen a Espanya, decidiran qui són els 25 regidors que aquesta legislatura formaran la corporació municipal.

La principal novetat, el diumenge des de les 8 del matí i fins que es tanquen els col·legis, hi haurà un telèfon gratuït 900 750 070, per consultar en quin col·legi i mesa es pot exercir el dret al vot.

Cal recordar que en les passades eleccions del 28 d’abril, amb la finalitat de facilitar l’accés als votants, es van canviar d’ubicació 7 meses electorals que continuen en aquestes eleccions. Són les meses ubicades al Col·legi Santa Anna que han passat al Centre Cervantes Jove (c/ Els Alçamora, 1). Són la 41U – 42A – 42B – 42C – 48A – 48B. Per tal d’apropar les urnes als votants, el Districte 2, Secció 3, s’ha subdividit en dos, quedant-se una mesa on estava ubicada que és a l’AV Font Roja (El Camí, 40), i l’altra en el Campus d’Alcoi UPV (Pl. Ferrándiz i Carbonell,1). En ambdós, votaran per proximitat. La mesa que s’ha canviat és la 2-3-A.  

Un centenar de funcionaris locals treballaran per a donar informació als electors. Els acompanyaran 100 policies entre nacionals i locals. A més el personal sanitari traslladarà als malalts que ho han sol·licitat al col·legi electoral.

«Correos» repartirà a les meses el vot per correu. En total, més de 800 persones han exercit el seu vot per correu en aquestes eleccions.

L’escrutini de les eleccions europees es realitzarà en primer lloc. A partir de les deu de la nit s’espera que es tinga dades dels resultats electorals dels comicis locals. 

«Esperem que siga una jornada tranquil·la i participativa, i que, una volta més, les alcoianes i alcoians, de manera democràtica, diguen amb el seu vot el futur que volen per a Europa i per a la seua ciutat», ha declarat la regidora de Règim Jurídic, Lorena Zamorano. 

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *