foradia subscriutegrat

Ciudadanos demanarà l’apropament entre Alcoi i el municipi d’Alcoy de Filipines

• Ciudadanos presentarà en el proper Ple un preg per a promoure l’apropament entre la ciutat d’Alcoi (Espanya) i el municipi d’Alcoy (Filipines). • Que l’esmentat apropament puga fer possible, en un principi, un encontre de tipus institucional

 

Ciudadanos presentarà en el proper Ple un preg per a promoure l’apropament entre la ciutat d’Alcoi (Espanya) i el municipi d’Alcoy (Filipines).

El municipi d ’Alcoy es troba a l’illa de Cebú a les Filipines distant de la nostra ciutat d’Alcoi aproximadament 12.000 Km. Es tracta d’una localitat que té la consideració de municipalitat i que està format per 7 barangays que son nuclis de població més o menys dispersos i un nucli urbà. A la municipalitat viuen actualment aproximadament 15.000 persones que principalment es dediquen a l’agricultura i la pesca i a l’extracció de dolomita, a més de a un incipient turisme que visita les seues platges i on estan desenvolupant-se diversos complexes hotelers i ressorts.

Han hagut diversos intents de promoure l’agermanament de les dues poblacions en els darrers anys per part de diferents particulars entre els que podem citar a Rafael Conca i així s’ha plantejat a diferents governs municipals en els darrers anys, sense que fins el moment s’haja aconseguit eixe agermanament entre ciutats que comparteixen la seua denominació.

Per les raons exposades, desde Ciutadans presentaran les sigüents propostes:

  • Que donades les relacions amb la ciutat filipina d ‘Alcoy per mitjà del Senyor Rafael Conca, i gràcies a la seua presència física allí, així com al treball d’investigació i camp oberts pels senyors Conca i Donoso; es puguen iniciar els pertinents contactes polítics per part del Govern Municipal per tal d’establir un primer apropament que tinga visió de futur per a les dues ciutats.
  • Que l’esmentat apropament puga fer possible, en un principi, un encontre de tipus institucional, pels motius obvis que s’han exposat anteriorment i que ens uneixen com a ciutats; i en un futur i una vegada es coneguen ambdues parts, es puga aprofundir a nivell institucional, per tal d’establir unions i relacions més fondes à l’àmbit social, cultural, educatius (intercanvi d’alumnes), i inclús en matèria econòmica, mitjançant la Cambra de Comerç, i amb l’idea que, en un futur a medi plaç, es puga considerar un protocol d’agermanament entre les dues poblacions.
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *