foradia subscriutegrat

La torrassa de Xàtiva estarà a punt pel festival Nits al Castell

Les obres de la Torre de l'Esperó entren en la recta final

La conclusió de les obres de reconstrucció de la Torre de l’Esperó, ubicada al camí de la Solana del Castell, està pròxima. La previsió és que els treballs finalitzen en un termini inferior a un mes.

L’obra, subvencionada per la Generalitat Valenciana, ha comptat amb un pressupost d’execució de més de 335.000 euros (concretament, 277.195,57 euros més IVA). La configuració de la part oriental del castell ha canviat substancialment, amb una torre que sobrepassa notablement el llenç de muralla.
 
L’actuació ha consistit en la recuperació de les característiques funcionals i formals de la Torre de l’Esperó, amb tres nivells connectats per escales, amb una sala per planta, que permet l’accés al pas de ronda de la muralla original que resta en peu. També s’han reposaran els sectors que falten dels murs de tancament i buits de pas. Així mateix, es reposat el parapet i emmerletat de la torre, a l’igual que l’escala en els seus diferents trams.

La història de la torrassa
 
La Torre de l’Esperó original va ser una edificació del període almohade construïda entre finals del segle XII i principis del XIII. Després de la seua reconstrucció, l’edifici té una alçada d’11 metres a l’interior del pati del Castell Menor i de 17,50 metres extramurs.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *