foradia subscriutegrat

Feliu Ventura guitarra en mà presenta la ‘Gira als Terrats’ 18 dates per aquest estiu

El xativí arribara a Alcoi el 6 d'Agost per presentar el seu darrer treball “Convocatòria”

La ‘Gira als Terrats 2020’ del cantautor xativí Feliu Ventura s’ha presentat amb ‘18 dates per aquest estiu’ on se’l podrà sentir en directe, seguint totes les mesures sanitàries, i malgrat la Covid19.

Des de l’Alt Empordà al Baix Vinalopó el xativí tocarà a 14 terrats en 2 mesos, per a un públic de fins a 60 persones cada vegada, mantenint la distància de seguretat i mascaretes, i sovint fent més d’un passe.

Feliu Ventura ell sol, “a guitarra i ànima”, a presentar el seu darrer treball “Convocatòria” i a fer sonar també les seves cançons ja clàssiques.

A la Gira de terrats, s’hi han sumat 4 concerts amb banda -guitarra, piano, bateria i baix- al Festival Feslloc, a Xàtiva, a La Pobla de Vallbona, a Vilanova de Bellpuig i a Bordils.

A més, per aquesta tardor ja té confirmades dates a Sueca, Gandia, i a Alcoi el 6 d’Agost.

La presentació de la gira d’estiu coincideix amb la segona edició del seu darrer “Convocatòria”, un disc que sense voler-ho esdevé premonició de temps difícils i aporta un bàlsam d’esperança malgrat tot, o precisament per això.

En un moment de pandèmies, col·lapse ecològic, i repressions, l’autor ens convoca per encarar amb esperit crític aquesta vella-nova normalitat amb un directe potent i emocionant, tant delicat com insurgent, que no deixa ningú indiferent.

Cal recordar que la proposta llançada pel músic a les xarxes socials a mitjans d’abril d’organitzar una gira als terrats directament a través dels seus seguidors ha estat un èxit. “Busquem escenaris als marges, mentre no ens puguem tornar a trobar a les convocatòries habituals”, deia Feliu Ventura en el vídeo.

Feliu Ventura es fa esperar, però torna sempre quan més ens calen les cançons.

El treball va ser presentat a la Fira Mediterrània de Manresa, l’octubre passat, amb un èxit absolut, i és el primer amb cançons pròpies del cantautor des del llunyà “Música i lletra” del 2011.

El disc, publicat en format llibre, amb voluntat assembleària, és una apel·lació a la intel·ligència col·lectiva en temps de crisis, i conté també textos de pensadors contemporanis propers a l’autor -amics i referents- acompanyant cada cançó, són Santiago Alba Rico, Jordi Cuixart, Natza Farré, David Fernàndez, Josep Vicent Frechina, Marc Granell, Özgür Günes, Sònia Moll, Martxelo Otamendi, Gemma Pasqual, Maribel Servera, Carlos Taibo, Júlia Taurinyà i Mateu Xurí.

Feliu Ventura els va enviar els textos de les cançons abans d’haver acabat la musicació, de manera que la lectura externa d’aquestes persones referents va influir en el treball final. El resultat és en un exercici artístic que acaba sent la convocatòria oberta de Feliu Ventura per a tots, una invitació a la reflexió -tant plural i desordenada com es vulgui- del món on vivim.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *