foradia barnasants

Més de 100 estudiants de 21 municipis valencians participen al De Viva Veu

Al voltant de 900 espectadors han gaudit de la lectura en veu alta al Teatre Olympia, en la quarta edició de Lectura en Veu Alta-Final Comunitat Valenciana

De Viva Veu, iniciativa de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura i Feets Gestió de Projectes, que compta amb el patrocini principal de Caixa Popular i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport,va tancar a finals del mes de maig la seua quarta edició. Amb l’objectiu principal de despertar l’interés i el gust per la lectura, de defensar el dret a llegir en veu alta, ha arribat aquest any a més de vint localitats valencianes, a més de 12.000 alumnes.

Els representants es van concentrar al Teatre Olympia de València en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana. Un total de 900 espectadors van gaudir d’un matí de lectura en veu alta de l’alumnat de 3r de Primària a 4t d’ESO. L’acte, amb guió i direcció de la companyia teatral La Dependent, d’Alcoi, va comptar amb la presència de Jaume Fullana, Director General de Política Educativa de la Generalitat Valenciana, i Francesc Alòs, director del Departament Comercial de Caixa Popular.

Els protagonistes de l’acte han sigut un total de 108 estudiants, els representants seleccionats de la fase anterior del projecte, en els Certàmens Locals de Montserrat, Guadassuar, Xirivella, Alcàsser, Riba-roja de Túria, Rafelbunyol, Benifairó de les Valls, Catarroja, l’Alcúdia, Biar, Foios, Orpesa, Torrent, Utiel, Benetússer, Marines, Algemesí, Ibi, València, Vinalesa, El Campello i Museros. Durant aquest any lectiu, els centres educatius que han participat en la celebració del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a les seues poblacions, han treballat lectures d’editorials com Algar, Anaya, Andana, Brief, Bromera, Edicions del Bullent, Edicions 96, Lletra Impresa Edicions o Perifèric Edicions. Obres d’autors i il·lustradors de renom, com ara Silvestre Vilaplana, Concha López Narváez, Francesc Gisbert, Laura Gallego, Lourdes Boïgues, Josep Franco, Vicenta Llorca o Jordi Raül Verdú.

Ibi acull el certamen escolar de Lectura en Veu Alta

En l’acte del Certamen Final, l’alumnat ha participat en quatre categories, corresponents als nivells educatius. Abans, en el mes d’abril, el Centre Social Polivalent es van donar cita els representants, procedents de diversos centres educatius de la Foia. Va ser en un acte presidit per l’escriptor Miquel Puig, davant un saló d’actes ple d’un públic disposat a passar-ho bé amb les lectures dels joves de la població.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *