lasarga ajualcoitel

L’Ajuntament d’Alcoi organitza xarrades amb motiu de la fira modernista

Amb l’escriptor Jordi Ortiz com a ponent, s’estan realitzant una sèrie de xerrades per explicar la temàtica i el rerefons històric que enguany tindrà la manifestació dins la fira

La manifestació vol representar les revoltes populars que va haver-hi entre la població en contra del reclutament de quintos per anar a la Guerra de Marroc.

Des de la Regidoria de Turisme i, amb l’escriptor Jordi Ortiz com a ponent, s’estan realitzant una sèrie de xerrades per explicar a tots aquells interessats la temàtica i el rerefons històric que enguany tindrà la manifestació que se celebra en la Fira Modernista d’Alcoi. El dilluns 10 de juny va ser la primera d’aquestes xerrades en l’Associació de Veïns (AAVV) de Batoi, amb la presència de la regidora de turisme, Lorena Zamorano i el responsable d’impartir la conferència, Jordi Ortiz. Els assistents es van apropar històricament a un moment important per a l’esdevenir de la nostra història, ja que la guerra a Marroc va ser políticament i socialment un fet senyalat així com anys després, un lloc clau en la Guerra Civil espanyola.

Zamorano explica la proposta: “Vam pensar que seria interessant conéixer el rerefons històric de la manifestació que aquest any volem recrear als carrers d’Alcoi relacionada amb el reclutament de joves per anar a la Guerra de Marroc. En anteriors fires, els fets històrics, tant el vot de la dona com les 8 hores laborals eren més coneguts però, en aquest cas, és un conflicte històric que ens semblava interessant donar a conéixer amb més profunditat i posar en perspectiva perquè la gent realment coneguera quina era la raó per la qual es manifestava”.

Més cites abans de la fira Modernista

Les altres dues conferències tindran lloc a l’aire lliure, una serà el dilluns 17 de juny a les 19.30 hores a la plaça Enric Valor, davant de la Sala de lectura de l’Uixola. L’altra, el dimarts 25 de juny, també a les 19.30 hores, davant del sortidor del Parc de la Zona Nord.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *