foradia cdturisme

EL GRAT enceta l’estiu amb la cultura valenciana i la música al carrer en les comarques

Aquesta nova edició d'EL GRAT ens proposa com a activitat recomanable, les nits al Castell de Xàtiva • Les piscines d'Alcoi ja estan obertes fins el 8 de setembre • Parlem en una entrevista amb Juan Torregrosa, director del campus UPV d’Alcoi • Aconsegueix el teu exemplar a quioscos i llibreries per tan sols 1 euro

El mes de l’estiu aplega a EL GRAT replet d’activitats, entrevistes, reportatges, opinió, fotografies, art… i amb una nova secció de la mà d’Antoni Miró i l’escriptor Josep Sou, que a partir d’aquesta edició anirà dedicada a un personatge de la cultura. A més del nou Cicle d’exposicions d’Art a Alcoi durant l’estiu.

Personatges: En aquesta edició en concret comencem amb Manuel Sanchis Guarner, un filòleg que va desenvolupar una gran tasca de defensa i recopilació del valencià.

Parlem en una entrevista amb Juan Torregrosa, director del campus UPV d’Alcoi, que ens dóna la seua les claus sobre l’educació a les universitats actuals.

Les piscines d’Alcoi són les altres protagonistes de l’estiu, i estan obertes fins el 8 de setembre, trobareu els horaris i el preu d’abonament de les entrades a les planes del periòdic.

Sense eixir fora de l’àmbit de la defensa i reivindicació de la llengua valenciana, hem elaborat un reportage de la trobada anual per l’ensenyament de la nostra llengua. Enguany es va celebrar a Benilloba reunint a més de 8000 persones, que han reivindicat “una escola democràtica solidària i en valencià”.

Aquesta nova edició d’EL GRAT ens proposa com a activitat recomanable, les nits al Castell de Xàtiva, amb música de tots els gèneres. Aquests caps de setmana de concerts encetaran amb flamenc de Miguel Poveda, a més també actuarà el conegut grup de música català Els pets. La cloenda d’aquests concerts tindrà lloc a finals del mes de juliol amb Manel Fuentes presentador i humorista televisiu.

La ciutat de Xàtiva, compromesa amb l’educació i la igualtat, va ser el mes passat protagonista d’acollir a la seua biblioteca una campanya d’animació lectora basada en la igualtat i respecte entre gèneres.

Quant a memòria històrica recordem a les víctimes dels afusellaments del franquisme. L’Associació de familiars d’afusellats del cementiri municipal de Gandia no es rendeix i segueix buscant respostes a aquests obscurs actes que mostren un passat ple d’incògnites i misteris.

Oferim una àmplia oferta acadèmica de les universitats del País Valencià com són la Universitat de València al campus d’Ontinyent i la Universitat Politècnica València, campus d’Alcoi. Per altre costat trobem el programa de cursos d’estiu Rafael Altamira de la Universitat d’Alacant (UA), en especial un interessant curs al voltant del teatre com a eina educativa.

Amb l’arribada de l’estiu aplega també l’ampli ventall de festes amb activitats de tots els colors per a joves, xiquets i majors. A aquest mes de juny comencen les festes dels barris d’Alcoi. L’última setmana de juny serà la zona Nord i viaducte les encarregades d’omplir els carrers de gent i música.

Per altre costat, no hi hauria estiu sense festes de poblets, pel que encetem aquesta calorosa etapa amb les festes de Millena, on trobareu el calendari d’activitats i horaris.

Sense oblidar que estem en el mes del col·lectiu LGTBi de la mà de Diana Sanus i el seu reportatge a Aaron compromés amb la causa, donem visibilitat a aquest col·lectiu que el dia de hui continue invisibilitzat.

Amb la companyia dels columnistes Vicent Luna, Javier LLopis i Josep Sou, entre altres. A més recordem que durant més de juliol s’inicia a les biblioteques d’Alcoi tallers, contes i jocs per als més petits. Aconsegueix el teu exemplar a quioscos i llibreries per tan sols 1 euro

Font: Miriam Quiles./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *