foradia cdturisme

Toni Francés nou alcalde d’Alcoi per tercera legislatura consecutiva

En un discurs força emocionat ha recordat el camí del diàleg i consens.

El saló de plens alcoià estava de gom a gom, també el hall on s’havien instal·lat pantalles perquè els veïns pogueren seguir en directe l’acte.

Toni Francés és nou alcalde d’Alcoi per tercera legislatura consecutiva. D’aquesta manera és reelegit amb els únics vots PSPV-PSOE, en una corporació en la qual estrenen càrrec catorze nous edils.

Després de la presa de possessió dels 25 regidors, s’ha portat a terme la votació de l’alcalde, seguidament ha rebut la vara de comandament de mans de Miguel Juan Reig.

El socialista governarà de nou en minoria, i en el seu discurs ha apel·lat al diàleg i al consens amb els sis grups que exerciran d’oposició. Toni Francés en un discurs força emocionat ha recordat el camí del diàleg i consens. 

Discurs de la presa de possessió de Toni Francés

Companys i companyes de CorporacióFamiliars i amics.

Alcoians i alcoianes

Viure una tercera presa de possessió com a alcalde és un autèntic honor, que assumisc juntament amb un gran equip de persones que compartim el clar objectiu de millorar la vida dels alcoians i de les alcoianes. Un equip cohesionat, honest i treballador, que suma experiència i renovació, compromés amb la nostra ciutat i amb els seus veïns.

Si en les dues ocasions anteriors parlava de les emocions i sentiments que em produïa el moment, hui puc dir que continuen incrementant-se, ja que per a mi no hi ha privilegi més gran que treballar per la meua ciutat. Un treball que afronte amb il·lusió, humilitat i responsabilitat, i amb més forces, si encara és possible, després de l’ampli suport donat pels alcoians i les alcoianes, el passat 26 de maig, a la gestió que els socialistes hem realitzat i al  projecte amb el qual volem continuar transformant Alcoi i afermant-lo com una ciutat líder.

Perquè la meua ciutat, la nostra ciutat, ha iniciat ja un procés de canvi i evolució en els últims anys, i el resultat de les urnes ens ha donat el suport suficient per a continuar gestionant i millorant Alcoi, per a consolidar un model de ciutat integradora, intel·ligent i sostenible. 

Vam concórrer a les passades eleccions municipals amb un programa conformat per propostes ambicioses, però a la vegada reals i creïbles, per a millorar el present i guanyar el futur. Coneixem el camí que cal seguir i comptem amb les persones necessàries per a fer-lo realitat.

I no estem sols per a afrontar els reptes de futur que Alcoi té:

— Som 25 regidors que hui ens hem compromés a treballar per Alcoi els propers 4 anys,

— Tenim un gran equip humà format pels treballadors d’aquest Ajuntament als quals vull agrair el seu compromís de servei públic i la seua dedicació,

— Tenim la complicitat i col·laboració del conjunt de la societat alcoiana, per a la qual anem a treballar i amb la qual anem a treballar amb un model de govern obert i participatiu.

— I tenim tot el suport del Govern Valencià, liderat per Ximo Puig, i del Govern d’Espanya, que liderarà Pedro Sánchez, governs pels quals també han apostat majoritàriament els alcoians i alcoianes en les passades eleccions. I amb els quals treballarem conjuntament per a impulsar les polítiques de progrés.

Aquesta legislatura serà determinant per al desenvolupament de projectes que reforcen el lideratge de la ciutat en tots els aspectes i que incidisquen directament en el benestar de les persones, en el foment de l’ocupació, en l’educació i en la cultura. Una ciutat oberta, solidària, feminista,  integradora i innovadora.

El parc tecnològic a l’Illa de Rodes, el parc empresarial a Pagos, un centre d’interpretació de la indústria al Molinar, l’aposta per l’economia digital…, són alguns exemples de les accions que veuran la llum, com també serà una realitat la posada en funcionament del CEEM, la regeneració integral del Partidor i la construcció d’habitatges col·laboratius, accions destinades a fomentar la qualitat de vida i l’autonomia de les persones.

Per continuar avançant en la transformació de la ciutat tots som necessaris. Els socialistes gestionarem amb dotze regidors, ja que les urnes ens han donat una majoria que permet conformar un govern sòlid i estable, però el diàleg, l’acord i el consens dels quals parlava fa quatre anys continuaran presents en el nostre full de ruta, en el nostre dia a dia, tant amb els grups de l’oposició com amb els ciutadans per a fomentar una participació real i efectiva. 

Estic al capdavant d’un govern socialista, per la qual cosa impulsem polítiques d’esquerres, però sóc l’alcalde de tots els alcoians, dels que ens han votat i dels que no ho han fet.

El resultat de les eleccions municipals ha configurat una Corporació amb set grups. Mai abans l’Ajuntament d’Alcoi no havia comptat amb tanta pluralitat política. Sis d’aquests grups conformaran l’oposició, que no solament realitzarà la seua tasca de control al govern, sinó que n’estic convençut que tots hi aportaran i sumaran, i enriquiran les propostes del govern i n’aportaran d’altres que els socialistes incorporarem sempre que milloren el nostre programa de govern.

Serem un govern obert, dialogant i sensible a les propostes que ens plantegen, sense por de canviar d’opinió, perquè canviar d’opinió també és evolucionar, aprendre, millorar; el que no canviarem mai són els nostres principis.

Com deia Víctor Hugo: «Canvia d’opinió, mantín els teus principis; canvia les teues fulles, mantín intactes les teues arrels».

Sóc una persona de profundes arrels, de sòlids principis, principis que vaig aprendre dels meus pares, que hui no estan ací, però que sempre estan amb mi. D’ells vaig aprendre a ser socialista, vaig aprendre que la igualtat, la llibertat i la justícia social són els pilars sobre els quals construir una societat de tots i per a tots.

Afrontaré els nous reptes amb il·lusió, humilitat i honestedat, amb la força que em dóna la meua dona Paula i els meus fills Andreu i Guillem, que són la meua vida, la meua família, i els amics que sempre estan al meu costat.

Alcoians i alcoianes, estrenem hui una nova legislatura i ho faig amb la ferma convicció que Alcoi viu un important capítol en la seua història, hui comencem 4 anys de treball, amb passió i entrega, 4 anys d’un govern de progrés lleial a Alcoi, lleial a la seua història, i al seu futur, un govern de valors i amb valor, que només té un objectiu: TREBALLAR PER A ALCOI I PER ALCOI.

MOLTES GRÀCIES

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *