foradia subscriutegrat

La Conselleria d’Habitatge té previsit acabar les obres de regeneració urbana d’habitatge públic Barbacana-Plaça Les Xiques d’Alcoi a fi d’any

Compta amb una clàusula que obliga a l'empresa adjudicatària a la contractació d'almenys, un 50% de les persones necessàries per a l'execució de les mateixes d'habitants de la localitat • Aquestes persones són seleccionades per Labora

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica té previst acabar a la fi d’aquest any les obres que està executant en el grup d’habitatge públic Barbacana-Plaça Les Xiques d’Alcoi, de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU).

Aquestes obres, que compten amb un pressupost de 447.200 euros i es van iniciar el juny passat, s’emmarquen dins dels ARRU que la Generalitat ha impulsat per primera vegada en diversos grups del parc d’habitatges socials i que està desenvolupant a través de l’Entitat Valenciana d’habitatge i Sòl (EVha).

Les actuacions de rehabilitació estan dirigides a millorar les condicions de conservació i manteniment dels edificis, de les seues instal·lacions generals, així com a eliminar barreres per a facilitar l’accessibilitat als habitatges i millorar la seua eficiència energètica.

En el cas de Barbacana-Plaça Les Xiques d’Alcoi, els treballs que s’estan executant són els següents: adequació de vestíbuls i elements comuns; impermeabilització de les mitgeres; reparació de cobertes i xarxa de sanejament; adequació a la normativa de les instal·lacions d’electricitat, aigua i telecomunicacions; execució de rampes d’accés i baranes i millora de l’enllumenat.

D’altra banda, destaca el caràcter social que tenen aquestes obres, ja que el ARRU compta amb una clàusula que obliga a l’empresa adjudicatària a la contractació d’almenys, un 50% de les persones necessàries per a l’execució de les mateixes d’habitants de la localitat en situació de desocupació de llarga durada, amb prioritat a residents del barri.

Aquestes persones són seleccionades per Labora i, en el cas d’Alcoi, s’està produint una contractació mitjana de quatre operaris al mes durant el període d’execució.

L’ARRU també es complementa amb una sèrie de mesures socials, a través d’un Pla d’Intervenció Integral Sostenible que es desenvolupa conjuntament amb els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alcoi. El seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels seus habitants mitjançant la normalització d’aquest grup d’habitatge públic.

En l’actualitat també s’estan duent a terme intervencions d’aquest tipus en els grups de Sant Lorenzo a Castelló de la Plana, La Coma a Paterna, Palmerars d’Elx i Baix Vies a Sagunt.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, està realitzant un gran esforç per a millorar la situació del parc públic d’habitatge de la Comunitat i les condicions de vida dels seus habitants.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *