foradia subscriutegrat

Alcoi presenta a l’Alfàs del Pi el procés de Compra Pública Innovadora una eina per a la millora dels serveis públics

• Francés: «Alcoi serà una de les primeres ciutats d’Espanya en posar en marxa un procés de Compra Pública Innovadora» • L’alcalde ha realitzat aquesta afirmació durant la presentació de la trobada de Compra Pública Innovadora (CPI) de la xarxa “Innpulso”

Alcoi ha tingut un paper destacat en la jornada sobre «Estratègies de Compra Pública d’Innovació en l’Àmbit Municipal» que ha tingut lloc en Alfàs del Pi, ciutat que s’ha incorporat recentment a la xarxa «Innpulso».

L’alcalde, Toni Francés ha realitzat la presentació de la Jornada amb l’amfitrió, l’alcalde de Alfàs del Pi, Vicent Arques i el Vicepresident de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García-Reche.

La jornada organitzada conjuntament per la xarxa «Innpulso» i l’Agència  Valenciana de la Innovació (AVI) pretén seguir impulsant la compra pública innovadora, amb aquesta trobada de treball realitzada a Alfàs del Pi entre tots els agents implicats per a coordinar-se i sumar esforços. 

La Compra Pública d’Innovació (CPI) ha demostrat ser una eina eficaç no solament per a potenciar la I+D+i empresarial, sinó per a la millora dels serveis públics. A través de l’adquisició de productes innovadors que no existeixen en el mercat permet a les administracions públiques ser més efectives. La normativa quant a contractacions públiques, tant comunitària com espanyola, recullen aquesta possibilitat i, a més, els programes comunitaris i nacionals d’incentius per a la I+D+i també plantegen ajudes en aquest sentit. L’experiència de moltes regions ha demostrat que l’ús d’aquest instrument és possible i molt profitós per a les Administracions. 

Durant la presentació, Francés ha afirmat que «Alcoi serà una de les primeres ciutats d’Espanya en posar en marxa un procés de Compra Pública Innovadora». L’alcalde també ha destacat «la importància de la innovació en els municipis, apostant per trobar noves formes de treball per a aconseguir un objectiu clar: millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans. Una innovació especialment necessària en els Ajuntaments per ser l’administració més propera a les persones i que, influeix en el seu dia a dia de manera clara i decidida».

Una innovació que no es redueix únicament a la compra pública sinó que conforma tot un seguit de mesures estratègiques que Alcoi va emprendre al 2011 quan Toni Francés va assumir l’alcaldia, amb l’entrada a la xarxa «Innpulso». I que després ha seguit impulsant de manera clara i decidida amb la creació d’un full de ruta per convertir a Alcoi en una ciutat innovadora, sostenible i integrada a través de documents, tan importants pel futur a mitjà i llarg termini de la ciutat, com l’estratègia DUSI, el Pla Director Smart City i el pla estratègic d’Alcoi 2019-2025.

Durant la jornada s’han produït diferents xerrades sobre les xarxes de col·laboració, amb la participació de la xarxa «Innpulso», la FEMP, l’AVI i la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació. Després, el debat s’ha centrat en el finançament de la compra pública innovadora per acabar amb exemples concrets de municipis. La trobada va tancar amb la primera trobada d’Agents Públics. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *