lasarga subscriute elgrat

El pont de Sant Jordi i les fonts són il·luminades de color verd en el Dia Internacional de la Lluita contra l’ELA

La nostra ciutat a través de l'Associació Valenciana ADELA-CV es va sumar a la campanya "Llum per l'ELA" organitzada per la Fundació Francisco Luzón per a il·luminar tot el territori espanyol de color verd

Alcoi durant la nit d’ahir divendres 21 de juny va donar color verd a les llums dels llocs emblemàtics de la ciutat per tal de commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra l’ELA amb l’objectiu de visibilitzar la malaltia i per a millorar la qualitat de vida dels malalts d’esclerosi lateral amiotròfica.

A la reivindicació de Lluita contra l’esclerosi lateral amiotròfica #LuzporlaELA, per al dia 21 de juny, s’ha sumat un gran nombre de municipis a nivell nacional, els ajuntaments de Madrid, Toledo, Sevilla i les 14 ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Càceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda), al costat d’altres ciutats com Cadis, Pamplona, Sant Sebastià, Zaragoza, Santander, Valladolid, Torrelavega, Ferrol, Dumbría, Cambre, Coruña, Orense, Cangas i Càceres, entre altres.

A més d’Alcoi han confirmat la seua participació els ajuntaments d’Aigües, Alacant, Dénia, Elx, Villena, Sant Joan d’Alacant, Elda, Gandia, Petrer, Paterna i València.

«Des de l’ajuntament treballem en totes les iniciatives que ens proposen per a donar visibilitat a aquesta dura malaltia, ajudar a mantenir la qualitat de vida dels pacients, reforçar el suport als familiars, així com la necessitat d’impulsar la investigació. És un dia per a involucrar a la societat al complet», explica la regidora de Polítiques Inclusives. La setmana passada la nostra ciutat va acollir el menjar solidari de l’Associació Valenciana de malalts d’ELA”, conclou Aranza de Gràcia.

Des de la Fundació Luzón animen a la població a fotografiar-se en els edificis de les seues ciutats il·luminats de verd i a difondre-ho en les xarxes socials amb el hastag #LuzporlaELA. Els qui així ho desitgen, també poden fer arribar a participa@luzporlaela.es les seues imatges i vídeos amb els edificis il·luminats perquè els publiquen en la web.

L’ELA és una malaltia neurològica complexa i incurable, que ataca a les neurones encarregades de controlar els músculs voluntaris, provocant que aquests deixen de funcionar progressivament. Així, els pacients d’ELA, de forma gradual, comencen a tindre problemes en funcions tan bàsiques com caminar, menjar, parlar o alçar-se del llit. Aquestes persones necessiten cada vegada més ajuda per a realitzar les activitats de la vida diària, tornant-se més i més dependents. No obstant això, la seua capacitat intel·lectual roman intacta, per la qual cosa en tot moment són conscients de la seua malaltia. En aquest sentit, els afectats d’ELA són persones atrapades en un cos que ha deixat de funcionar. El seu origen és desconegut i manca de tractament curatiu, encara que sí pal·liatiu i simptomàtic.

A la Comunitat Valenciana, hi ha entorn de 400 persones amb ELA, de les quals 185 estan en contacte amb ADELA-CV. L’associació compta amb 337 associats. A Espanya, l’ELA afecta a prop de 4.000 persones i es diagnostiquen 900 nous casos a l’any.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *