foradia cdturisme

L’AMIC celebra la seua 22a assemblea a Granollers

L’Hotel Ciutat de Granollers va ser l’espai encarregat d’acollir el divendres 14 de juny la 22a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més de cent vint associats van assistir durant el matí a la trobada anual, que realitza l’associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, AMIC, ha celebrat la seua assemblea número 22 a la ciutat de Granollers, a Barcelona. Va ser divendres 14 de juny, amb la presència del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que van assistir-hi juntament amb més de cent cinquanta associats, proveïdors i representants institucionals.

Objectius aconseguits

A l’assemblea es va presentar la memòria de l’associació, en la que es va explicar que el nombre d’associats en un any ha passat de 305 a 355 mitjans i els ingressos s’han doblat en tres anys, aconseguint superar els dos milions d’euros. Així doncs, es va presentar que dels 355 associats a l’AMIC, 145 són mitjans de paper i 210 són mitjans digitals, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que del total de mitjans de l’AMIC, 204 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

Respecte a l’elecció de la junta de govern de l’AMIC, Ramon Grau ha tornat a ser reelegit com a president. La resta de la junta la completen el vicepresident primer Pau Brunet (Regió 7); la vicepresidenta segona M. Carme Rodríguez (El Tot Mataró); el tresorer Ramon Torrents (Contrapunt); el secretari Mateu Ros (Capgròs); el secretari general de l’AMIC Josep Ritort, i els vocals David Arias (La Guia de Reus), Esther Barta (Territoris.cat), Isabel Serrano (20 Minutos), Joan Antó (Diari Més Ebre), Joan Camp (Raco Català), Lluís Rovira (Revista Cambrils), i Alejandro Ladrón de Guevara (València Extra).

D’altra banda, un dels temes més destacats de l’assemblea va ser la modificació de l’article 3 dels estatuts on s’especifica que tots els mitjans de l’AMIC “Estan obligats a tenir el control (homologat/reconegut per l’AMIC) els mitjans digitals a partir dels 12.000 usuaris únics mensuals i les publicacions impreses a partir dels 12.000 exemplars mensuals”. Amb aquesta mesura, que es va aprovar en l’anterior assemblea, l’AMIC “aposta pel rigor i la transparència” dels seus associats, considerant aquests valors com el “tret diferencial” de l’associació, tal com va explicar Ramon Grau.

Durant la trobada també es van presentar nous proveïdors de serveis amb l’objectiu de dotar a les redaccions dels mitjans de comunicació de més recursos i facilitats per a dur a terme la seva tasca diària i millorar la seva rendibilitat. Es va presentar el Congrés Interpirinec de Mitjans de Proximitat que es celebrarà el pròxim 24 i 25 d’octubre a la Seu d’Urgell organitzat per l’AMIC. A més, al dinar de l’assemblea es van lliurar diplomes per commemorar els 35, 30, 25, 20, 10 i 5 anys d’antiguitat dels mitjans associats; amb menció especial al Diari de Girona que celebrava 130 anys i al diari Regió 7 que en feia 40.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *