foradia pressupostparticipatiualcoi

La Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi participa en una consulta sobre la privatització de l’aigua i el seu impacte en els drets humans

La Iniciativa per la Gestió Pública de l'Aigua d'Alcoi es va reunir el dijous 5 de desembre amb el Relator Especial de les Nacions Unides per als Drets Humans a l'Aigua Potable i al Sanejament

El dijous 5 de desembre es va celebrar a Madrid, al Ministeri d’Afers Exteriors, una consulta a experts per part del relator especial de les Nacions Unides sobre els Drets Humans a l’Aigua Potable i al Sanejament, Leo Heller.

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua va ser convidada com a col·lectiu social per a exposar la situació d’Alcoi i per a exposar els problemes derivats de la gestió privada.

L’objectiu de la consulta era informar el relator de les circumstàncies de les privatitzacions a l’Estat espanyol per tal que aquests testimonis formen part de l’informe sobre privatització de l’aigua i drets humans que elaborarà per a l’assemblea general de les Nacions Unides de juliol de l’any que ve.

Per part de la Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi es van comentar alguns dels problemes detectats: ús no finalista del cànon concessional (els diners del cànon, ingressats a l’inici de la privatització, no es destinen a millores en el servei d’aigües), encariment del servei, deteriorament de la qualitat de l’aigua (problema de la legionel·losi i de la hipercloració), falta de transparència en la gestió, dificultat per a accedir a la informació, incompliment del pla d’inversions, assumpció per part municipal de gastos que corresponen a l’empresa concessionària, etc.

Ja s’han realitzat consultes a Ginebra i Nova York, a més de consultes on-line i qüestionaris a diferents experts. L’informe pretén ser una eina per als governs i estats amb la finalitat que consideren el riscos que té la privatització dels serveis relacionats amb l’aigua, així com les salvaguardes que han tindre en compte per a minimitzar els riscos i els impactes sobre els drets  humans.

El relator va agrair la participació dels assistents, 20 persones, i va comentar que per a la elaboració del informe tindrà en molta consideració les aportacions realitzades.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *