foradia subscriutegrat

Els alumnes del Pare Vitòria es converteixen en detectius dels arbres

L’alumnat de 1r d'ESO ha realitzat aquest treball de recerca dins del projecte internacional “Tree detectives across Europe”

L’institut Pare Vitòria, a través del Departament de Biologia i Geologia, i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi, ha realitzat un treball de senyalització de setze arbres caducifolis dels voltants del centre que han estat estudiant al llarg de tot l’any.

Els alumnes del Pare Vitòria han esdevingut detectius dels arbres. Esta activitat s’engloba dins del projecte Erasmus+ K101, que s’ha desenvolupat durant aquest curs amb la finalitat d’internacionalitzar el centre.

L’alumnat de 1r d’ESO ha realitzat aquest treball de recerca dins del projecte internacional “Tree detectives across Europe”, mitjançant la plataforma eTwinning: es tractava de conéixer les característiques dels arbres i, especialment, prendre nota del dia en que brotaven les fulles per publicar eixes dades i que els científics pogueren determinar si l’escalfament global té relació amb l’avançament de la primavera. També han enregistrat estes observacions en una plataforma de ciència ciutadana que es diu iNaturalist.

Projecte europeu

El resultat final de l’estudi està plasmat en un blog al qual es pot accedir mitjançant un codi QR visible als cartells que hi ha prop de cada arbre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *