foradia subscriutegrat

Alcoi participa en el V congrés de Ciutats Intel·ligents

Alcoi ha sigut una de les ciutats que ha pogut gaudir d'aquest congrés i a finals d'any es posarà en marxa el programa Intelligent Cities Challenge.

Alcoi va participar ahir en el V congrés de ciutats intel·ligents que se celebra a Madrid. En aquest congrés s’intercanvien coneixents adquirits i experiències entre ciutats que aposten per “Smart city”. L’objectiu és conéixer diversos àmbits com ara el social amb un format exclusivament pràctic.

El format pràctic es fonamenta en l’exposició de projectes de ciutats que ja han sigut desenvolupats. En el congrés es van presentar les ciutats de València, Benidorm, Mataró, Madrid o Vigo entre altres.

El regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, ha declarat que “El programa ja està finalitzat però Alcoi participarà en la continuació d’aquest «Intelligent Cities Challenge» que es posarà en marxa a finals d’any”.

La inauguració de la jornada ha sigut presidida pel director general David Cerco de Red.es. Tot seguit s’han realitzat dues ponències, la primera sobre l’estratègia espanyola de Ciutats i Territoris intel·ligents: avanços i novetats d’Antonio Alcolea. La segona ponència ha vingut de la mà de Francisco Javier García, director de Serveis Públics, sobre el balanç de les convocatòries de Red.es per a l’impuls de les Ciutats i Territoris intel·ligents.

Cal recordar que aquest programa de la Comissió Europea es tractava d’un programa de tutorització durant díhuit mesos per a aplicar polítiques digitals en el municipi però, no solament des del punt de vista de l’administració sinó també, des del punt de vista del teixit empresarial i social.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *