foradia subscriutegrat

Les obres de l’eix per a ciclistes i vianants entre Batoi i Cocentaina avancen a bon ritme

El termini d'execució és de 4 mesos, per la qual cosa s'espera que finalitzen a la fi d'octubre

Al tram on recentment ha sigut instal·lada la passarel·la que uneix Alcoi i Cocentaina han començat les obres per a crear una via de ciclistes i vianants. Les obres es desenvolupen a bon ritme, donat que es pretén acabar abans que finalitze octubre, per això s’està intervenint a diversos punts al mateix temps.

A la zona de l’Horta Major es treballarà en el talús existent i afectarà la circulació del carrer Font de Mariola. En Mestre J. Ribera Montes està tallada la banda d’estacionament. Amb motiu d’aquestes obres, s’ha vist afectada la parada d’autobús d’aquest carrer, així com els contenidors de Residus Sòlids Urbans.

Cal remarcar que aquest projecte té una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. El Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és una subvenció específica per a aquest tema.

Aquesta nova via tindrà un total de nou kilòmetres amb dos carrils, un per a cada sentit. A més a més, els nous carrils uniran la via verda de Batoi amb la nova passarel·la Alcoi-Cocentaina. De tal manera que la via verda serà una de les més llargues de la Comunitat Valenciana i aconseguirà unir Iecla amb Gandia.

D’altra banda a es recuperarà i es reivindicarà les infraestructures urbanes de la línia de ferrocarril Alcoi-Agost d’una banda i per l’altra continuarà per la nova passarel·la cap a Cocentaina per la via Verda que arriba a Gandia.

El regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, ha destacat que: «les obres avancen a bon ritme, i és molt important recordar que pretenem que no es perden places d’aparcament, per tant estem fent actuacions per a substituir les zones d’aparcament que desapareixen per altres pròximes perquè la ciutadania no es veja afectada».

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *