foradia pressupostparticipatiualcoi

El Pont Vell d’Ontinyent un patrimoni que hem de protegir

El trànsit al pont vell d'Ontinyent es tancarà aquest pròxim divendres per salvaguardar la seua estructura i evitar així que es debilite donat que és un pont que data de 1501. El cost de la restauració està al voltant dels 720.000 euros.

L’Ajuntament d’Ontinyent tancarà aquest divendres el trànsit per a vehicles al Pont Vell que data del segle XVI. L’Ajuntament ha qualificat de necessitat aquesta mesura donat que a la primera de les fases de restauració, els pèrits han trobat que algunes peces de la volta s’han mogut lleugerament i per a evitar mals majors s’ha decidit tancar-lo.

S’havien establert quatre fases de restauració, la primera ja està en marxa. Però en veure que l’estat del pont era pitjor del que s’esperava, s’ha decidit unificar les quatre fases de restauració, baix un pressupost de 720.000 euros.

Per altra banda l’Ajuntament ha demanat la col·laboració ciutadana perquè el Pont Vell d’Ontinyent és un dels reclams històrics de la ciutat, llavors que va ser edificat el 1501 a la part baixa de la població per salvar el pas del riu. El Pont Vell és va construir amb pedra picada i la barana amb restes de portals i murals enderrocats.

A més a més el pont comunica amb el Camí dels Carros que data del segle XVIII i també amb el Tirador dels Peraires, altre lloc important perquè en l’antiguitat els fabricadors tèxtils estenien la llana ací. Altres punts en els quals connecta són la Plaça Major i els Ravals.

L’alcalde afegia que encara que el pont no cauria si passara un cotxe, s’ha de protegir i cuidar una construcció tan antiga i important com és el Pont Vell. També ha agraït la col·laboració ciutadana i hi ha conclòs dient que: “Quan acabe la restauració de segur estarem ben orgullosos i orgulloses del treball que hem fet com a ciutat“.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *