foradia subscriutegrat

Víctor Vilaplana i Cristina Blasco, socorristes a la piscina: “Ens ocupem d’evitar riscos abans que es produïsquen”

Les piscines : el ‘salvavides’ d’ Alcoi a l’estiu • És temps de remullar-se els peus. L’estiu ha entrat en força a tota Espanya, i, com no, també ho ha fet a Alcoi • Parlem amb Víctor Vilaplana i Cristina Blasco, socorristes a la piscina municipal José Trenzano

Les tres piscines municipals, dotades d’una major seguretat aquesta temporada, amb la instal·lació de 8 càmeres, estan farcides de xiquets i xiquetes desitjosos de refrescar-se, d’avis amb els seus néts, de grups de joves que van a passar el dia. 

L’època i les vacances acompanyen la temporada de més somriures de l’any, que ‘es salva’ a Alcoi gràcies a aquestes instal·lacions refrescants, que oferiran entrada gratuïta als menors de 16 anys durant alguns dies, i jocs infantils.

Ja no hi ha excusa per quedar-se a casa patint calor.

El paper del socorrista a la piscina de José Trenzano és, com no indispensable. Víctor Vilaplana porta quatre anys en aquesta feina, després d’estar a la piscina de Batoi. “Hem de tenir mil ulls: vigilem, no sols la piscina, sinó tot el recinte”.

La seua companya, Cristina Blasco, ha complit el seu segon any a Alcoi, després d’estar a les piscines d’Elx, Muro i Alzira. “Ací les vistes són precioses i tenim sol tot el dia”. El més comú? Curar raspadures i, sobretot, “evitar riscos abans que es produïsquen”.

Els socorristes conviden a tots els banyistes, sobretot als joves, majoritaris aquest any, a apropar-se a la festa de l’aigua els dijous d’estiu, entrada gratuïta fins a 16 anys.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *