foradia subscriutegrat

Els premis al rendiment educatiu de Cotes Baixes celebren 30 anys

L'acte va tindre lloc el passat divendres 5 de juliol

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi va celebrar el divendres 5 de juliol el 30 aniversari dels Premis als millors projectes i millors expedients acadèmics de Formació Professional, ESO i Batxillerat

Aquests guardons van nàixer en 1990 com un reconeixement a l’esforç dels alumnes en els cicles formatius, en un intent per dignificar l’FP com a part de la innovació empresarial, quan en l’institut s’impartia únicament Formació Professional. Al llarg d’aquestes tres dècades, els guardons s’han estés a tota l’oferta educativa del centre sense perdre el seu caràcter innovador.

El lliurament de premis als alumnes i treballs més brillants d’aquest recentment acabat curs lectiu es va dur a terme durant la celebració d’una gala especial aniversari a la qual van assistir nombrosos representants del món educatiu, empresarial i institucional.

Els premis

Durant el transcurs de la gala es va fer lliurament de prop d’una trentena de premis per un valor entorn dels 3.000 euros; entre ells també s’han atorgat els Premis del Concurs Literari en les seues tres categories: Poesia, Microrelat i Narrativa.

Amb motiu de la celebració de la seua 30 edició, el director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni, ha volgut destacar la trajectòria d’aquests premis que han aconseguit mantindre’s en el temps “perquè suposen una motivació per als alumnes a l’hora de millorar el seu aprenentatge i esforç personal i tot el que és positiu cal conservar-ho”.

Així mateix, va voler agrair a totes les empreses i entitats col·laboradores la seua implicació el llarg d’aquestes tres dècades, “fent possible el nostre projecte educatiu i la celebració d’aquests guardons”. En aquest sentit va destacar “la importància de la col·laboració amb els empresaris perquè són els que ens proporcionen una visió real de la societat i del mercat laboral més enllà de les aules”.

Així mateix, ve prendre la paraula Manolo Gomicia, un dels promotors dels Premis durant la seua etapa com a director del centre, qui va recordar l’inici dels guardons “per a dignificar la Formació Professional i començar a veure-la com una cosa innovadora, i avançar de la mà del teixit empresarial amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, la Federació d’Empreses i el Col·legi d’Enginyers”.

Per part seua, Rafa Pérez, exdirector del Centre i un altre dels impulsors dels Premis, va voler destacar “l’important paper de totes les associacions i empreses que heu estat sempre al nostre costat fent-lo possible”.

L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, va cloure l’acte reconeixent la important labor educativa de l’IES Cotes Baixes, com a “centre referent a la Comunitat Valenciana” i va destacar com la gran família composta per la direcció, alumnes i professors “han sabut implicar a tot el teixit empresarial i social en el seu projecte educatiu per a poder donar a l’alumne allò que realment demanda l’empresa”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *